Rozhovor: fanoušek, Kavalírek, Švarc

Úterý, 15 hodin a 10 minut – hlavní branou stadiónu Bohemians právě vchází Zdeněk Urban s manželkou. Fanoušek zelenobílých míří do útrob vršovického stadiónu, aby se omluvil za sobotní incident. Kvůli němu bylo derby se Spartou ukončeno, kvůli němu bude Bohemka zřejmě platit několika set tisícovou pokutu. Třicetiletý Urban, mezi fanoušky známý pod přezdívkou Ritchie, se přišel omluvit nejen zástupcům klubu, ale i hráčům a fanouškům. My vám přinášíme doslovný přepis rozhovoru mezi Urbanem a dvěma nejvyššími představiteli Bohemians – ředitelem Janem Kavalírkem a předsedou představenstva Pavlem Švarcem.

Rozhovor: fanoušek, Kavalírek, Švarc

URBAN: Dobrý den, pánové já jsem ten nejhorší asi teď…  Já jsem ten fanoušek, co to tady udělal a jdu za váma.

Viditelně překvapení funkcionáři ukončují jednání se sponzorem a zvou mladíka dále.

KAVALÍREK: Tak se posaďte.

URBAN: Přišel jsem se vám samozřejmě omluvit včetně hráčů. Já jsem fanoušek Bohemky a já bych strašně nerad…  Prostě nechci, aby Bohemka trpěla za to, co já jsem udělal.

KAVALÍREK: Že jste fanoušek Bohemky, to je prima. Ale to, co se stalo, se stát nesmí a nemůže tady pořadatelská služba ani policie něco řešit. Vinen toho jste jenom vy.

URBAN: Jsme vinej jenom já a vono to podle mě stejně nešlo uhlídat, to nejde.

KAVALÍREK: Tak proč jste to udělal? Samozřejmě vy jako fanoušek Bohemky, jste Bohemku poškodil a poškodil jste ji velmi značně, ať už to dopadne sebelíp , tak Bohemka zaplatí sankci, velmi pravděpodobně jí zavřou hřiště nebo budeme hrát někde jinde. Bohemka má svejch problémů dost a nepotřebuje od fanoušků další.

URBAN: Bohemka měla právě vždycky takovou špatnou startovní pozici, si myslím a mě to vždycky hrozně mrzelo…  Já jsem to prostě na tý Spartě nevydržel. Já jsem přišel ze svatby, dopoledne jsem se totiž ženil a na Bohemku jsem šel rovnou z obřadu…  a najednou mně ruplo v bedně, já jsem nešel ani toho rozhodčího zmlátit, já jsem prostě myslel , že je to ofsajd a hrozně jsem to prožíval. Mrzí mě  to a chtěl bych, aby ta komise…  Aby prostě netrpěl ten fotbal kvůli mně, to by  mě mrzelo.

ŠVARC: Ale on už trpí ! To jste si měl rozmyslet než jste tam lez.

URBAN: Jsem si toho vědomej a  docela těžce to nesu a mrzí mě to vůči celý Bohemce.

ŠVARC: Proč jste to udělal?!

URBAN: Pane Švarc, já jsem byl vožralej jako kráva.

KAVALÍREK: Jenže ta vaše opilost nás může stát třeba i půl miliónu….

ŠVARC: Teď si představte co jste způsobil, to je nepředstavitelná škoda. V novinách, prostě těm fanouškům…  Ostatní měli krásnej zápas, vy jste znegoval krásnej zápas!

URBAN: Já vo tom vim, to je hrozný, my jsme mohli třeba ještě vyhrát…

ŠVARC: No to jsme mohli.

URBAN: No ale nevypadalo to …  Nevim no , prostě mrzí mě to, jako velice. Někdo říkal do novin, že jsem poslal Bohemku do druhý ligy a to je moje životní sebevražda. Já jsem celej život Bohemák a tohle je pro mě hrozný, já to klukům nepřeju, aby jezdili někam do Mostu a tak…

KAVALÍREK: Je pozitivní, že si to uvědomujete, teď to bude řešit disciplinární komise. Myslím si, že by nebylo od věci , kdyby jste sepsal stanovisko Bohemce, proč jste to udělal, co vás k tomu vedlo, jaký jste měl pohnutky i to, že si uvědomujete jakou škodou jste způsobil, protože samozřejmě pokud Bohemka dostane pokutu, budeme ji uplatňovat na vás.

URBAN: To je mi jasný.  Já jsem teď neměl čas , byl jsem pracovně vytížený, ale něco takovýho sepíšu. Jsem v jednom kole a měl jsem to udělat hned v pondělí.

KAVALÍREK: Vy jste to hlavně neměl dělat vůbec.

URBAN: No , to jsem neměl, to bylo nechutný, tomu panu Talpovi se taky omluvím, seženu si kontakt a tak. Určitě to udělám. Takhle jsem chtěl jen říct, aby pan Károlyi a vůbec ti co o tom budou rozhodovat věděli , že nechci , aby tím trpěl fotbal, že jo. Jako tím, co jsem udělal. Veřejně se před celým národem, kterej to viděl, omlouvám. Tomu fotbalu a už vůbec ne Bohemce to nepřeju, protože Bohemka u nás je nejlepší.

KAVALÍREK: Tak jo, tak uvidíme, jak všechno dopadne. Na shledanou.

URBAN: Tak se teda mějte.

ŠVARC: Nashle.

Po dvanácti minutách Zdeněk Urban opouští kancelář vedení klubu a odchází ze stadiónu.