Jak rozhodne Výkonný výbor ČMFS?

Vánoce se blíží, ale pro fanoušky Bohemians to letos určitě nebudou svátky klidu. Také tento týden bude ve znamení důležitých rozhodnutí. V úterý 14. prosince zasedá Výkonný výbor ČMFS a bude schvalovat změnu sídla SFC Opava do Prahy. Pokud svazový orgán změnu schválí, bude přesun definitivně stvrzen. Ještě však není definitivní, že se Výkonný výbor bude celou situací zabývat na svém úterním zasedání.

Jak rozhodne Výkonný výbor ČMFS?

"V pondělí podáme žádost na fotbalový svaz a věříme, že v úterý už bude o změně sídla rozhodovat výkonný výbor," řekl v pátek Jiří Křížek pro internetový server IDNES a dodal. "Pokud dostaneme souhlas, začneme rychle řešit další záležitosti." Výkonný výbor ale může jednání o změně sídla zařadit až na své další zasedání. Proto není jisté, zda v úterý bude vyřčen definitivní ortel. Pokud Výkonný výbor přesun zamítne, celá akce skončí. Pokud vydá souhlas se stěhováním, nic nebrání dalším krokům, které mají v plánu funkcionáři Bohemians a zástupci majoritního vlastníka Opavy firmy UB Corporation.

Současná situace vypadá následovně. Páteční Valná hromada SFC Opava jmenovala nové členy představenstva: Oldřicha Knotka za UB Corporation, stoprocentního vlastníka Bohemians Jiřího Křížka a Michala Vejsadu, který zároveň opustil funkci výkonného ředitele Bohemians. Ve vršovickém klubu tak kromě majitele zůstal jen předseda představenstva Josef Plachý. V příštích dnech se rozhodne o případném konkurzu na stávající akciovou společnost Bohemians. Z úterního zasedání Výkonného výboru Vám přineseme podrobné zpravodajství. A kdo vlastně bude rozhodovat o další budoucnosti Klokanů? 

Složení Výkonného výboru ČMFS
Jan Obst (předseda ČMFS)
Pavel Mokrý (místopředseda ČMFS - Morava)
Jaroslav Vacek (místopředseda ČMFS - ligové kluby)
Mojmír Fryčák (svazový funkcionář - Morava)
Stanislav Gajdušek (svazový funkcionář - Morava)
Josef Hadraba (technický ředitel Příbrami - Čechy)
Václav Chvála (svazový funkcionář - Čechy)
Vlastimil Košťál (prezident Sparty - ligové kluby)
Vladimír Leška (ředitel Slavie - ligové kluby)
Jiří Kubíček (manažer Olomouce - ligové kluby)
Václav Severýn (oddělení neprofesionálního fotbalu - Morava)
Jan Ševčík (oddělení neprofesionálního fotbalu - Čechy)

Poznámka: za funkcí jednotlivých členů je uvedeno, která část delegátů valné hromady je volí.