Rezerva porazila Duklu 2:1

K vítězství nad druholigovým soupeřem pomohlo i sedm hráčů z A-týmu.

Rezerva porazila Duklu 2:1

Rezerva Bohemians 1905 dnes změřila síly s druholigovým celkem Dukly Praha v rámci vyšehradského turnaje S.O.S. Dekorace Cup. Naši mladíci posílení o sedm hráčů A-týmu porazili v souboji slavných jmen tým z Julisky 2:1. Od počátku se hrálo na umělé trávě pražského Vyšehradu vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovala spíše fyzická síla, než fotbalovost. Utkání bylo hodně běhavé, ale našla se v něm i spousta oku lahodících situací. Například, když si krátce před koncem prvního poločasu postavil balon k trestnému kopu maďarský záložník Bohemians Ferenc Róth. Z osmnácti metrů vymetl svou levačkou šibenici Radovy branky a potvrdil, že přímé kopy jsou v současné době výsadní doménou vršovických hráčů. Klokani šli tedy do druhého dějství s jednobrankovým náskokem.

Ten mohli hned několikrát navýšit. Další přímý volný kop výborně hrajícího Ference Rótha však zastavilo břevno, stejně dopadla i hlavička Azize Ibragimova. A tak se fanoušci Bohemians dočkali až v 77. minutě, kdy se výstavní střelou z voleje prezentoval Pavlík, a vystřelil Bohemce vedení 2:0. Hráči od Botiče odehráli velmi dobrou partii, ale ani Dukla se neprezentovala špatným výkonem. Alespoň snížit se armádnímu klubu povedlo čtyři minuty před koncem, kdy se po zaváhání brankáře Havránka trefil Jan Svatonský. Do konce utkání se již nic nestalo, a tak si fotbalisté Bohemians 1905 připsali do tabulky druhého největšího tuzemského turnaje tři body. Poslední utkání ve skupině čeká na svěřence trenérů Václava Hradeckého a Dalibora Slezáka přesně za týden od 18.00 s třetiligovým týmem Loko Vltavín.

FK Dukla Praha - Bohemians 1905 1:2
Branky: 41. Róth, 77. Pavlík - 86. Svatonský
Bohemians 1905 B: Havránek - Bartek, Brhlík (46. Hauer), Vdovjak, Ježdík - Kotyza (75. Fadrný), Cissé, Gröbl (60. Pavlík), Róth - Hartig (70. Formáček), Ibragimov.
Dukla: Rada - Pospíšil, Mikula (46. Vorel), Kučera (75. Kulvajt), Mičic (46. Laczkovich) - Šiml (46. Malý), Hanousek, Berger – Antipov, Chigou (75. Vrána), Svatonský.