Petiční akce za založení politického hnutí Desítka pro domácí

Založení politického hnutí&nbsp; fanoušků, kteří jsou nespokojeni s jednáním radnice Prahy 10<br />

Petiční  akce za založení politického hnutí  Desítka pro domácí

Založení politického hnutí  fanoušků, kteří jsou nespokojeni s jednáním radnice Prahy 10 a proto se odhodlali změnit ho zevnitř, se pomalu stává skutečností. Je potřeba udělat poslední krok, a to sesbírat alespoň tisíc podpisů pod petici za založení hnutí. Doufám, že i s vaší pomocí toho docílíme v co nejkratší době a nezůstane jen u té tisícovky, samozřejmě čím více, tím lépe.

Jak na to: existují dvě  cesty. Petiční archy budou během dneška nastálo umístěny ve fanshopu na stadionu v Ďolíčku a v restauraci U Pepíčka. V provozní době může kdokoliv přijít a podpořit vznik strany svým podpisem. Druhá verze je stáhnout si petiční arch pod tímto článkem a sám se postarat o jeho zaplnění. Pro případ přemlouvání nezaujatého člověka je zde i krátké provolání, které lze připojit k petici jako vysvětlující text. Sběrné místo, kam budete moci odnést takto vyplněné archy, bude opět ve fanshopu Bohemky.

Děkuji všem za spolupráci a věřím, že s vaší pomocí se nám podaří do začátku příštího týdne kvótu tisíce podpisů naplnit.

Svatoslav Baťa

Vzor petičního archu k dispozici zde: Petiční arch.pdf

DOMÁCÍ NEJSOU HOSTÉ!

Jsme příznivci Bohemians. Jsme příznivci Slavie. Milujeme svoje kluby, a milujeme místo, kde žijeme – Prahu 10 – Vršovice, Strašnice, Malešice. Jsme tu „Domácí“.  

A jako „Domácí“ se domníváme, že radnice Prahy 10 má obrovský dluh ke sportu a fotbalu zvlášť.

Svou nečinností v uplynulých letech způsobila, že ani jeden z prvoligových klubů, které  sídlí na Praze 10 – Bohemians a Slavia, nemají vlastní  stadiony. Svým nezájmem vyprovodila před lety Slavii do strahovského vyhnanství a i vinou její dlouhodobé nečinnosti balancují Bohemians na hraně holé existence.  Oba tyto kluby byly vmanipulovány do pronájmu u společnosti nečitelného původu, vlastnické struktury i nejasných záměrů.

Proto chceme využít příležitosti, kterou nabízejí podzimní komunální volby a kandidovat do zastupitelstva Prahy 10 pod hlavičkou politického hnutí „Desítka pro domácí“.  

Radnice Prahy 10 a Magistrát hl. města Prahy tvoří výjimku mezi ostatními zastupitelstvy v České  Republice, kde je naprosto běžné, že „město“  cílevědomě a systematicky pomáhá svým klubů.

Namísto pochybné investice v řádech stovek milionů korun, kterými se chystá radnice vstoupit do majetkově zcela neprůhledné společnosti vlastnící stadion, požadujeme transparentní adresné dotace do obou klubů -  Slavie i  Bohemians 1905.

Bude pak jen na klubech samotných, jak s těmito dotacemi naloží. Zda je použijí k rekonstrukci svých stadionů, rozšíření zázemí (např. o Síň tradic) nebo na výchovu mládeže.  

Chceme vytvořit jednotný a silný hlas všech fanouškovských skupin, protože ten bude jen stěží možné ignorovat. Hlas, který jasně řekne, že úcta k tradicím, vytvořených generacemi před námi, hrdost na to, že můžeme ctít klubové barvy a zažívat pocit sounáležitosti, či se vracet do míst, která považujeme za svůj fotbalový domov, mají nevyvratitelnou hodnotu. Hodnotu nadřazenou privátním zájmům těch, kteří fotbal a kulturu s ním nerozlučně spjatou považují pouze za nástroj byznysu či prostředek manipulace pro dosažení osobního prospěchu.

Chceme zachovat Vršovice fotbalové. Chceme úctu k tradicím a fanouškům. Chceme se tu cítit jako DOMÁCÍ a ne jako hosté.
 
 
Přípravný výbor politického hnutí Desítka pro domácí