Bohemka získala Vitalije Trubilu

Běloruský fotbalista přichází ze Slavie na půlroční hostování.

Bohemka získala Vitalije Trubilu

Hráči se v pořádku vrátili ze soustředění a mají před sebou poslední volný víkend na delší čas. Příští týden se hraje v sobotu generálka v Synot Tip Aréně proti Sokolovu, ještě předtím ve středu Klokani změří síly v Ďolíčku od půl šesté proti Kunicím. V zelenobílém dresu se poprvé v tomto utkání s největší pravděpodobností objeví Vitalij Trubila, nová posila Bohemky ze Slavie. Pětadvacetiletý fotbalista se v pondělí zapojí s Bohemkou do přípravy, přichází ze Slavie na půlroční hostování. Trubila má na svém kontě přes padesát ligových startů, může nastupovat na postu levého obránce nebo levého záložníka. „Tuto stranu jsme chtěli posílit a o Trubilovi jsme jednali už delší čas. Jsme rádi, že to nakonec vyšlo a ceníme si toho, že dal přednost Bohemce před jinými nabídkami,“ řekl trenér Pavel Hoftych.

Trubila je zatím nejzvučnější letní posilou Klokanů. Českým fanouškům se vryl do paměti především při působení v Mostu a ve Zlíně. Ve Slavii podepsal smlouvu na čtyři roky, v první sezoně odehrál deset zápasů a neprosadil se natrvalo do základní sestavy. „Je to velmi pracovitý fotbalista. Znám ho dobře, myslím, že se hodí do Bohemky. Bude naplno jezdit celých devadesát minut, to mají fanoušci rádi,“ dodává Hoftych.

Naopak zelenobílé řady opouští Tomáš Nuc, který měl původně přijít na půlroční hostování z Olomouce. „Tomáš neprokázal, že by byl lepší než naši krajní záložníci Bartek nebo Moravec, proto jsme se rozhodli ho neangažovat a dát přednost našim klukům. I pro Olomouc je lepší, aby si hráče umístila někam, kde bude stabilně hrát, proto jsme se férově dohodli na jeho návratu do Olomouce,“ vysvětlil krok Pavel Hoftych.