V neděli přijede Příbram

Představujeme dalšího ligového soupeře.

V neděli přijede Příbram

V nadcházejícím zápase s Příbramí už jde opravdu o hodně. Mužstvo trenéra Hřídela má na nás po sedmém kole na osmém místě náskok tří bodů. V neděli máme tudíž jedinečnou šanci tuto ztrátu vymazat a díky lepšímu skóre se dostat před našeho soupeře. Jinak se v druhé polovině podzimní soutěže dostaneme pod velmi nepříjemný tlak. Žádnou ofenzivní smršť ze strany příbramských určitě čekat nemůžeme, v dosavadní části soutěže zatím vstřelili pouhé tři góly a na cizích hřištích se prezentují striktně defenzivní taktikou. Několik protivníků se už na jejich adresu vyjádřilo, že snad ani nehrají fotbal…

Nejlepšího umístění v první lize dosáhli příbramští v sezoně 2000/2001, kdy skončili na čtvrtém místě tabulky a dostali se do tehdejšího poháru UEFA. V něm dokázali po domácí výhře 4:0 vyřadit francouzský Sedan a vypadli ve druhém kole po debaklu 1:6 s PAOK Soluň. Od té doby se pohybují spíše ve spodních patrech ligové tabulky, před třemi lety dokonce sestoupili, ale do nejvyšší soutěže se dokázali hned v následujícím roce vrátit. V loňské sezoně obsadili desáté místo, když nasbírali o dva body více než Bohemka.

Řada odborníků před startem letošního ročníku pasovala Příbram na jednoho z adeptů sestupu. Mužstvo se prakticky neposílilo, naopak odešla celá řada opor. Mezi ty nejbolestivější ztráty můžeme určitě počítat odchod slovenského trenéra Marka a tria nadějných mladých hráčů – Haušbauera, Pilíka a Fantiše – na ostravské Bazaly. K nim můžeme ještě přičísat stabilní oporu mezi tyčemi – Lukáše Krbečka, který se vrátil z hostování do Plzně. Z nově příchozích hráčů lze vyzdvihnout útočníka Ibeho, dále přišlo několik mladých hráčů. Bodový zisk a výsledky jsou zatím každopádně víc než slušné. Doma dokázala Příbram porazit sice jen Hradec Králové, ale neprohrála s Ostravou ani silnou Olomoucí. Z venku pak přivezla více než překvapivě tři body z Teplic a remízu uhrála i v Liberci.

V loňské sezoně jsme doma v Ďolíčku dokázali Příbram porazit 1:0. Na ten zápas si každý jistě pamatuje. Už od první minuty nasadil sudí Kocián přísný metr a rozdával žluté karty jako na běžícím páse, zhruba po půlhodině hry byl před vápnem faulován Kaufman a sám rozehrál nařízený přímý kop. Jeho precizně povedená střela zapadla přesně do růžku. Ve druhém poločase přeci jen začala hrát více Příbram, ale do žádného souvislého tlaku se nedostávala. V 68. minutě tvrdým skluzem sestřelil soupeře Hartig a za zákrok na polovině soupeře viděl rovnou červenou kartu. V nastaveném čase byl stejně potrestán ještě Kaufman. Tři body jsme však i v devíti lidech statečně ubránili. Na jaře jsme v Příbrami prohráli 2:0. Za vytrvalého deště jsme v první půli dvakrát inkasovali ze vzduchu a pak už nedokázali utkání zvrátit. Dvě velké šance měl Bálek, ale nevyužil je.