Mohl to být zajímavý zápas

Trenéři Hoftych a Chovanec hodnotí páteční zápas na Letné.

Trenér Pavel Hoftych po zápase na Spartě uznal kvalitu zvítězivšího soupeře. „Sparta na hřišti dominovala. Nezachytávali jsme její pohyb a když to v desáté minutě bylo 2:0, byli jsme na odpis.“ Za prostupností obrany Klokanů podle trenéra jsou jak individuální chyby, tak rozsáhlá marodka, kde jsou klíčoví hráči. „Mára Nikl tam zbytečně něco vymýšlel. Chyboval i Bartek, ale ten je tam jen z nouze přeškolený. Hře chybí Rychlík i další zranění hráči, které nedokážeme nahradit. Dnes jsme nemohli počítat ani s Nešporem a v prvním poločase se zranil Škoda,“ vypočítává Hoftych další marody.

O zápase však nerozhodla jen kvalita hráčů. „Do utkání zasáhl pro mě nepochopitelným způsobem rozhodčí Královec. V desáté minutě Řepka bez potrestání strčil do Hartiga a byly tam i další neodpískané fauly. Potom dostane Ibragimov dvě žluté během tří minut. Neviděl jsem opakované záběry, ale i vzhledem ke způsobu hry to bylo zbytečně přísné. Mezinárodní rozhodčí by měl mít větší cit pro hru. Takhle utkání zbytečně ztratilo náboj a druhý poločas už se vlastně nemusel hrát,“ neubránil se trenér Bohemians hodnocení rozhodčího.

Výhrou se soupeř Bohemky přiblížil vedoucí Plzni na jeden bod, Hoftychovým favoritem na zisk titulu jsou ale Západočeši. „Za celou sezonu, za atraktivnější fotbal i za lepší herní projev si titul zaslouží Plzeň,“ zakončil trenér Bohemians svou část setkání s novináři v tiskovém středisku na Letné.

Sportovní manažer Sparty Jozef Chovanec byl s výsledkem utkání samozřejmě spokojen. „Teď je klíčový každý zápas, takže záměr byl jasný. Chtěli jsme aktivně vstoupit do utkání a to se povedlo. Nepustili jsme Bohemku do šancí, tu jedinou větší chytil Blažek, a vítězství jsme si pohlídali. S výhrou jsem spokojen, s lehkostí hry ale ne,“ zhodnotil trenér Sparty.

I Chovanec se podle svých slov musí potýkat se zvýšeným počtem zraněných. „Zranil se Václav Kadlec, o jehož stavu budeme víc vědět v pondělí. Další dva hráči hráli se zdravotními problémy. Bylo vidět, že Kweuke se na hřišti trápí, ale možnosti na změnu jsou limitované,“ litoval Chovanec.

I přes výhru stále nemají letenští osud ve vlastních rukou. „Ztrácíme bod a Plzeň má zápas k dobru. Když chceme vyhrát ligu, musíme hrát na vítězství v každém zápase a neohlížet se na to, kdo kdy a kde hraje. Každý zápas je teď pro nás klíčový,“ uzavřel Chovanec.