Skvělý vstup Klokanů do sezony

V prvním zápase Bohemka porazila Slavii 2:0.

Skvělý vstup Klokanů do sezony

Týdny čekání skončily a pro Bohemku začala nová prvoligová sezona. S novým hlavním trenérem a v novém vybavení se v Synot tip aréně utkali v prvním kole nového ročníku Gambrinus ligy proti Slavii.

Trenér Pavel Medynský kromě zraněného Kaufmana a reprezentanta Krause postrádal i Nicolase Šumského, jehož smlouva zatím neprošla schvalovacím procesem FIFA. „Každý přestup hráče do 18 let musí schválit FIFA, která má na vyjádření 6 týdnů. Bohemka všechny podklady dodala a doufáme, že se vše vyřídí během pár dnů," vysvětlil mluvčí Bohemky Jaroslav Köstl. Ve středu zálohy tak vedle Tomáše Borka nastoupil Tomáš Budínský.

Na začátku zápasu měli více ze hry sešívaní. První střelu vyslal vstříc Sňozíkovi Jarolím, ale mířil těsně vedle, nepřesné byly i nůžky Jandy. V zeleném se zastřelovali Budínský a Borek, ale oba mířili velmi nepřesně.

Těsně před uplynutím první půlhodiny zápasu hráči Bohemians dvakrát v rychlém sledu udeřili. Ve 25. minutě se po skvělém Hartigově vysunutí řítil sám na branku Jan Moravec a překonal brankáře Hanuše střelou mezi nohy. O dvě minuty později se do vápna dostal Škoda, po souboji s Cicmanem se zvedl jako první, přehodil vybíhajícího Hanuše a zvýšil na 2:0. Slávistický trenér Petrouš reagoval ještě do poločasu dvojicí střídání, ale výsledkem zvýšené aktivity „hostí“ bylo jen několik centrů, které s přehledem odvrátila zelenobílá obrana, takže do kabin se šlo za stavu 2:0.

Ve druhé půli byli aktivnější slávisté, ale pozorná obrana Bohemians je nepustila na dostřel. První velkou šanci druhého poločasu měla naopak Bohemka, když si Borek naběhl na rohový kop Budínského, ale střílel těsně vedle. 

Čtvrt hodiny před koncem přišly velké šance Slavie. Nejdřív se Koreš proháčkoval pokutovým územím a trefil Sňozíka, ten vyrazil míč pouze k Vlčkovi, který v obrovské šanci míč netrefil. O minutu později napřáhl ke střele Janda a rozezvučel pravou tyč branky kapitána Klokanů. Poslední velkou šanci sešívaných měl opět Vlček, když svou dalekonosnou střelu poslal těsně vedle.

V závěru zápasu Klokani hrozili z rychlých protiútoků. Pět minut před koncem střílel těsně vedle Nešpor a o pár chvil později předvedl Hanuš dobrý zákrok proti střele Moravce. Klokani tak v pohledném utkání porazili Slavii 2:0 a skvěle vykročili do nové sezony.