Bohemians porazili mistra z Plzně.

Výsledek 2:1 zařídili Nešpor a Bálek.

Bohemians porazili mistra z Plzně.

Los nového ročníku Gambrinus ligy připravil Bohemce do prvních kol zajímavé soupeře. Minulý týden Klokani „hostili“ Slavii, tuto neděli se v Synot tip aréně představil úřadující mistr z Plzně. 

Trenér Medynský pro tento zápas nemohl počítat s Lukášem Hartigem, který je na marodce a v základní sestavě ho nahradil Martin Nešpor. Kvůli přetrvávajícím administrativním průtahům nemohl nastoupit ani Nicolas Šumský.

Na začátku zápasu byli Klokani aktivnějším týmem. Během prvních dvaceti minut se čtyřikrát ocitl v zakončení Milan Škoda, ale jeho střelu chytil brankář Daněk a tři hlavičkové pokusy mířily mimo branku. Plzeňští se zase po čtvrthodině dožadovali penalty po zákroku na Filla, ale rozhodčí Příhoda odměnil jeho pád žluto kartou.

První se radovali Klokani. Standardní situaci rozehranou Budínským usměrnil přesně po půlhodině hry za Daňkova záda Martin Nešpor a Bohemka vedla. Mladý střelec Klokanů byl okamžitě v další šanci, ale po Jindřiškově přisunutí netrefil zčásti odkrytou branku. 

V dalším průběhu prvního poločasu se ale hráči Bohemians zatáhli a otěže zápasu převzali hosté. Trappova střela šla ještě těsně vedle, ale ve 40. minutě se Jiráček ocitl sám před Sňozíkem, pomocí teče Marka Nikla vyrovnal a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Do druhého poločasu vtrhli Plzeňští jako velká voda a dlouhé minuty nepouštěli Klokany k míči. Radek Sňozík musel hned po pěti minutách druhé půle vytasit fantastický zákrok proti střele Pilaře. V dalším průběhu několikrát zachránila Bohemku branková konstrukce. Do břevna hlavičkoval Fillo, Pilařův centr zase skončil na tyči.

Klokani ale trpělivě čekali na svou šanci a příležitosti přišly v závěru zápasu. V první gólovce ještě Budínského vychytal Daněk. O dvě minuty později na sebe mladý záložník vzal podruhé v zápase roli nahrávače, když přesným pasem vysunul střídajícího Bálka, který v 79. minutě padajícím listem poslal Bohemku vstříc dalším třem bodům. 

Zbývající čas už Klokani na hřišti svědomitě odbojovali a ve druhém zápase sezony si tak připsali své druhé vítězství. Úřadujícího mistra porazili 2:1.