Každého vítězství si ceníme

Trenéři Kotrba a Medynský hodnotí zápas s Budějovicemi.

„U nás je to pořád stejný,“ zahájil tiskovou konferenci po zápase Bohemky s Českými Budějovicemi trenér Jihočechů Jiří Kotrba. „Celkem kombinujeme, dostaneme soupeře pod tlak, podaří se nám vyrovnat, ale pak si díky naší fatální chybě necháme dát druhý gól a zase musíme bojovat a prát se o výsledek. Když Bohemka vedla, nepotřebovala hrát nátlakovou hru, my bychom naopak potřebovali, aby tlačila a naši hráči mohli chodit do volných prostorů. Do zahuštěné obrany to ale nejde, zvláště když soupeř hrál tak důrazně a poctivě,“ zhodnotil utkání trenér Budějovic.

Kotrba byl na tiskové konferenci dotázán i na své další působení u mužstva Budějovic. „V klubu si musíme sednout, uklidnit hráče a přesvědčit je, že naše cesta je správná. Kdybych byl „jenom“ trenér a nebyly by výsledky, mohl bych odejít z klubu. Já bych ale v klubu i tak v nějaké funkci zůstal a řešil bych stejný problém, jen z jiného pohledu, takže tomu neuteču.“ Nastínil Jiří Kotrba další vývoj v Dynamu.

To Pavla Medynského v pozici hlavního trenéra Klokanů bez problémů drží výsledky jeho svěřenců, protože po vítězství nad Budějovicemi se Bohemians posunuli na čtvrté místo tabulky. „Opět poděkuji mužstvu, které k zápasu přistoupilo velice dobře. Naše hra byla založená na důrazu, bojovnosti a chtěli jsme soupeře přetlačit, což se povedlo. Budějovice mají velmi dobré, zkušené mužstvo a stejně jako každé výhry si ceníme i téhle. Jsme rádi, že jsme začátek sezony takhle chytli,“ těší trenéra Bohemky, který mužstvo na zápas s Jihočechy speciálně připravoval. „V každém mužstvu mají několik individualit, na které se chystáme. Dnes to byl Ondrášek, o kterého je zájem i z jiných klubů, ale dnes nedal gól, tak jsme se na něj asi připravili dobře. My jsme naopak vstřelili dvě krásné branky. David Bartek byl velice potentní. Udělal sice chybu, ze které jsme inkasovali, ale tu hned napravil a z něj a celého mužstva to spadlo, takže musím říct, že jsme vyhráli zaslouženě,“ uzavřel nedělní tiskovou konferenci Pavel Medynský.