Bohemka prohrála ve Znojmě

Po třetím kole se Klokani loučí s pohárem.

Bohemka prohrála ve Znojmě

Ve třetím kole se Klokani opět představili v Ondrášovka cupu, soupeřem jim tentokrát bylo druholigové Znojmo. Pavel Medynský nechal pro tento zápas odpočívat Marka Nikla i Radka Sňozíka. Premiérově se akce A týmu zúčastnil Josef Petlička.

V prvním poločase byla hra vyrovnaná. Největší šanci Bohemky měl Martin Nešpor, který si za obránce Znojma zaběhl pro Michálkův centr, hlavičkoval ale přímo do náruče brankáře Hrubého. Největší šanci prvního poločasu v domácím podání měl Milan Pacanda, který se na hranici velkého vápna prokličkoval až ke střele, kterou mu bravurně vytáhl Václav Marek nad břevno.

Góly začaly padat až ve druhém poločase. První šanci Pacandy ještě Marek chytil a Nešpor na druhé straně mířil nad. V 57. minutě už se ale domácí radovali, když pěkně zahraný rychlý protiútok zakončil padáčkem přes Marka Vašíček. Z vedení se ale domácí neradovali dlouho. Za pět minut se prodral k míči Milan Škoda, prostřelil brankáře Hrubého a vyrovnal na 1:1.

Rozhodující okamžik zápasu přišel v 73. minutě. Domácí měli možnost rozehrávat přímý kop ze sedmnácti metrů a Yonov ho poslal do protipohybu Marka přímo k tyči a domácí se opět ujali vedení.

Hráči Bohemians se pokoušeli o vyrovnání, největší šanci měl Michálek, který ale v pádu zakončil těsně vedle znojemské branky. A když ten samý hráč v nastavení mířil svůj přímý kop spíše do městského parku, než na branku, skončil zápas 2:1 pro Znojmo.

Klokani se tak loučí s pohárem fotbalové asociace ČR. Znojmo se v dalším kole zřejmě utká se Spartou.