U17 vyhrála na Žižkově

Klokani odehráli výborný poločas, o výsledku rozhodl Kostka.

U17 vyhrála na Žižkově

Vstup do utkání byl ze strany Klokanů lehce nervózní. Nervozita rychle opadla a hráči v zelenobílých dresech plně uchopili otěže zápasu do svých rukou, respektive nohou. Rychlá hra po zemi s řadou přihrávek na jeden dotek na domácí platila. Ve 13. minutě si novic Kostka narazil s Horkým a střelou z 16 metrů nás poslal do vedení. Poté si role vyměnili, ale Horkého střela ohrozila pouze rohový praporek. Často naše dobře rozehrané akce končili nepřesností v okolí vápna a nedokázali jsme tak přetavit herní převahu ve větší ohrožení domácího brankáře. Viktorka spoléhala na brejky, které jsme několikrát zbytečně řešili faulem. Domácí však standardní situace nevyužili. Před poločasem se ještě ve výborné příležitosti objevil Kracík, ale místo zakončení se snažil ještě přihrávat, s čímž si obrana Viktorky poradila. Po velmi dobrém herním projevu a trvalé převahy jsme tak odcházeli do šaten pouze s jednobrankovým vedením.

I vstup do druhé části se nám vydařil, po sérii rychlých narážeček zakončoval Kracík, ale nechal jen vyniknout domácího gólmana. O pár vteřin později se po krásné kombinaci dostal ke střele z deseti metrů Kostka, jenže opět byl brankář na místě. Za chvíli už Kracík konečně síť rozvlnil, byl však máván ofsajd. A zahrozilo na druhé straně, když první vážná šance žižkovských byla hned ložená, ale Dočekal nás podržel. Od té chvíle se naše převaha vytratila, hra se vyrovnala a utkání se změnilo spíše v boj. Nás často sráželi zbytečné chyby, když jsme kazili i triviální míče. Viktorka cítila šanci a hrozila hlavně ze standardek. Vše podstatné se událo v samém závěru. Pět minut před koncem měli domácí obrovskou příležitost vyrovnat, ale závar před brankou jsme dokázali s vypětím všech sil vyřešit. Z protiútoku mohl rozhodnout po individuální akci Lukáš, ale znovu zaúřadoval žižkovský brankář. Ve zbytku času se už nic neudálo a tři body tak putují do Vršovic. Po skvělém představení v prvním dějství přišel útlum, hra se vyrovnala a výsledek tak byl otevřený až do konce.

Bohemians 1905: Dočekal - Doupovec, Svozil, Dušek, Lipan - Novotný, Habrun, Kostka - Kracík (63. Hnilička), Horký (71. Rothe), Artemuk (54. Lukáš)
Branka: 13. Kostka