Rozhodly dva momenty

Trenéři hodnotí zápas v Českých Budějovicích.

Bohemka v Českých Budějovicích protáhla svoji černou sérii. Trenér Pavel Medynský viděl příčinu porážky hlavně v prvním poločase nedělního zápasu. „Byly tam dva stěžejní momenty. První, když jsme ve třetí minutě obdrželi branku, druhý když jsme na konci prvního poločasu neproměnili penaltu. Nebyli jsme horším týmem, ale produktivita Budějovic byla stoprocentní. Byli jsme ve hře, ale nedařilo se nám dostat přes obrannou linii soupeře. Až pak za stavu 3:0, ale to už bylo pozdě,“ litoval trenér Bohemians.

Klíčovým okamžikem byla samozřejmě Nešporem neproměněná penalta na konci prvního poločasu. „Byla to složitá situace. Pepa Jindřišek nebyl v pohodě, tak na sebe tu zodpovědnost vzal Martin Nešpor. Když se penalty ujme, musí ji proměnit. Když ne, bere to sám na sebe. Vyřešíme si to interně,“ uzavřel své vystoupení na tiskové konferenci Pavel Medynský.

Trenér vítězného týmu František Cipro v zápase viděl stejné zásadní momenty jako jeho protějšek. „Hodně nám pomohl ten úvodní gól, potom jsme přidali další, ale hra byla hodně ovlivněna počasím a druhých 20 minut první půle jsme neodehráli dobře. Nepodrželi jsme míč a výsledkem byla ta neproměněná penalta. Ta byla jasná, ale přišla po dvou našich hrůzostrašných chybách, které by se stávat neměly. Druhou půli si myslím, že mužstvo hrálo trošku jinak – líp. Udrželi jsme míč a nepustili soupeře do šancí, naopak sami jsme nějaké měli. Když se na to podívám celkově, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě,“ řekl Cipro, který je za výhru zajisté rád.