Juniorka zdolala Benešov rozdílem třídy

Poprvé na jaře se v Ďolíčku předvedla juniorka a rovnou ve výborném světle.

Juniorka zdolala Benešov rozdílem třídy

Po nepříliš vydařeném velkopátečním podvečeru na Julisce, kde naše áčko bohužel podlehlo domácí Dukle 0:2, si bohemácká veřejnost mohla o sobotním dopoledni spravit náladu alespoň návštěvou milovaného Ďolíčku. Poprvé na jaře se zde totiž představila juniorka v utkání 20. kola divizní skupiny A s týmem Benešova a všichni příchozí rozhodně své návštěvy nemuseli litovat.

Z podzimní letargie probuzená juniorka pod vedením trenéra Slezáka na jaře předvádí kvalitní výkony a v tomto duchu pokračovala i v zápase proti papírově silnějšímu soupeři z Benešova. Ten před zápasem zaujímal v tabulce druhé místo se ztrátou pouhých 2 bodů na vedoucí Horní Měcholupy, které však již svůj part v tomto kole odehrály, a tak případná výhra by ambiciózní Benešov posunula opět do pozice lídra.

Juniorka posílená hned o pětici hráčů širšího kádru A-mužstva – Orolína, Ptáčka, Růžičku, Šumského a Vyhnala – se po úvodní oťukávací desetiminutovce do soupeře pustila s jarním elánem sobě vlastním a o osudu utkání rozhodla v podstatě už do poločasového hvizdu. O vedoucí branku se v 17. minutě postaralo duo Orolín – Vašut. Prvně jmenovaný nacentroval míč do pokutového území a Vašut hlavou poslal míč rutinérsky k tyči do protipohybu brankáře Capoucha.

Tento moment odstartoval sérii slibně vyhlížejících příležitostí. Orolínova křížná střela postrádala přesnost, následný Vyhnalův přímý kop sice již disponoval patřičnými gólovými parametry, ale přece jen k přesnému zacílení scházelo ještě půl metru a Orolínův přízemní centr skrze pokutové území nedokázali v pádu usměrnit Vašut ani Petlička.

Prostor k prezentování svého umu dostal i brankář Havránek. Kapitán hostí Turek se dostal k nebezpečnému zakončení, ale Havránek míč reflexivně vykopl. Šanci ke skórování měl i hostující Němec, ovšem závěr prvního poločasu byl opět ve znamení Klokanů. Nejprve Vyhnalův nákop z hloubi pole skvěle zpracoval aktivní Orolín, ale zakončení dnes nebylo jeho doménou. Osazenstvo sympaticky zaplněné tribuny pod hodinami však nemuselo dlouho zoufat. Hned o minutu později se totiž dokázal prosadit Petlička, který byl u míče dříve než vyběhnuvší gólman Capouch a do kabin tak mohli naši hráči odcházet s vědomím klidného dvougólového vedení.
Druhý poločas začal tak jak první skončil. Petlička v 50. minutě opět dostal míč na hranici pokutového území, posunul si míč do středu a propálil Capoucha. O vítězství v tuto chvíli již nikdo nepochyboval a v ochozech tak vládla výborná atmosféra, vyšperkovaná vtipným „alkoholickým“ choreem a připomenutím kulatého 80. výročí slavného Ďolíčku. Příležitost počtvrté rozjásat publikum měl ještě Vašut. Ten však po postupu na benešovskou branku trefil pouze tyč. Dvakrát měl poté možnost alespoň zkorigovat výsledek hostující Němec, avšak naše svatyně zůstala pro benešovské zakletá.

Juniorka si tak připsala na konto velice cenné vítězství, oslazené navíc sympatickým herním projevem. Příští zápas odehrají mladí klokani na hřišti Tachova a za dva týdny opět v Ďolíčku hostí Milevsko.