Musíme se zkoncentrovat, burcuje Weber

Trenéři obou týmů hodnotí zápas v Olomouci.

Trenér Bohemians Jozef Weber nesdílel jinak uvolněnou atmosféru pozápasové tiskové konference v Olomouci. Ve svém vyjádření ale přiznal kvality soupeře. „Věděli jsme, že na nás Olomoučtí budou chtít vlétnout a rozhodnout už v úvodu, tak jsme je chtěli překvapit aktivní hrou. Ze začátku se nám to dařilo. Bylo tam několik závarů. Momenty ve vápně, které jsme nedohráli. Pak ale přišly nešťastné branky a Sigma dominovala. Tento zápas jsme mohli zvládnout jen kdybychom neudělali žádné školácké chyby a ubránili standardní situace. Zrovna to se nám dnes nepovedlo, tak jsme zaslouženě prohráli,“ nezakrýval Weber. Tomu teď u hráčů Bohemians chybí zdravé sportovní naštvání. „Když jsem hrál fotbal, dosahoval jsem při něm těch nejlepších výkonů, u hráčů mi nyní ta zdravá agresivita chybí. Musíme se zkoncentrovat a já udělám maximum, abychom mužstvo postavili na nohy a povedlo se nám bodovat už s Příbramí,“ slíbil na závěr Jozef Weber.

Weberův protějšek Petr Uličný byl mnohem uvolněnější. „Jsme hrozně šťastní, že jsme ten zápas vyhráli. Brali jsme to jako utkání, které strašně napoví o našem dalším působením a vítězstvím jsme udělali obrovský krok k záchraně. V prvním poločase jsme udělali několik chybiček, čelili závarům a strachovali se, že dostaneme gól. To se naštěstí nestalo. Stavěli jsme sestavu tak, aby tam byla velká výška, což splnilo účel díky dvěma gólům Klesnila a jednomu Podaného,“ dal nahlédnout do kuchyně trenér Olomouce. „Za stavu 3:0 jsem už věděl, že zápas zvládneme. Vyhráli jsme zaslouženě po pracovitém a poctivém výkonu, který nás provází po celou jarní část soutěže,“ ocenil lodivod Sigmy.

Svérázný matador na lavičce Hanáků bere své poslední angažmá nesmírně vážně. „Je to pro mě životně důležitá mise. Všichni ví, že končím a chci ligu s tímto kolektivem zachránit. Takovou třešničkou je pohár. Chceme se o něj poprat a uděláme všechno, abychom Spartu porazili. Kvůli Evropě ale své působení neprodloužím – mám klaustrofobii a nemohl bych do letadla,“ vtipkoval na závěr tiskové konference Petr Uličný.