Drama s vítězným koncem

Futsaloví Klokani srovnali s Chrudimí krok a stav série je 1:1 na zápasy.

Drama s vítězným koncem

Klokani ve středu nastoupili k druhému finálovému utkání proti ERA-PACKu. Hráči Bohemians vedli po poločase už 4:1, ale Chrudim zkušeně vyrovnala na 4:4 a muselo se prodlužovat. V nastavení diváci viděli dvě branky, na každé straně jednu. O vítězi musely rozhodovat penalty, a Martin Dlouhý dal tu rozhodující! Série je tak srovnána na 1:1

Slušně zaplněná sportovní hala čekala na první branku pouhé tři minuty, než se po Koudelkově centru prosadil Igor Vodecký - 1:0 pro Bohemku! Hosté se vzápětí pokusili o vyrovnání: Řešetárův pokus Vozár vyrazil. V 9. minutě ale už Chrudim vyrovnala. Douglas poslal míč před branku, kde se Lukáš Rešetár dostal k odraženému míči, který poslal za brankářova záda. O minutu později se Klokani opět dostali do vedení. Kopecký krásnou přihrávkou našel Tomáše Koudelku, jenž bez potíží překonal Mellera. Ve 14. minutě ERA-PACK zkoušel hrát power-play, ale bez úspěchu. Naopak v 16. minutě se míče zmocnil Vodecký, který poslal míč přes celé hřiště do odkryté branky - 3:1. V 19. minutě hostující tým zkoušel hrát v pěti, jenže se dopustili hrubé chyby, kterou potrestal Petr Junek - 4:1.

Hráči Chrudimi vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a rychle vstřelili dvě branky. První ve 21. minutě, kdy nehlídaný Řešetář překonal Vozára - 4:2. O dvě minuty později si domácí opět nepohlídali Rešetára, jenž snížil již na 4:3. O dvě minuty později Klokani hráli dvouminutové oslabení, když Igor Vodecký dostal druhou žlutou kartu a následně musel opustit hřiště. ERA-PACK svou velkou příležitost jak se dostat do vedení odmítl, ale nic to neměnilo na tom, že měl více ze hry. Ve 28. minutě bylo srovnáno na 4:4. Douglas poslal míč na Rešetára, který z velkého úhlu překonal Vozára. Chrudim v závěru utkání ještě zkoušela hrát power-play, jenže Michal Mareš se dopustil hrubé chyby, kterou mohl potrestat Jiří Novotný, ale bohužel těsně minul hostující svatyni. O chviličku později střílel Štverák, ani on však branku netrefil.

Utkání se tak muselo prodlužovat. A již ve 42. minutě se útočného faulu dopustil Rešetár a kvůli tomu, že byl šestý, tak Bohemians kopali prodloužený trestný kop. Kopecký se postavil k míči a tvrdou střelou k levé tyči vrátil Klokanům vedení - 5:4. O minutu později si domácí oddechli, když Michal Mareš minul odkrytou branku. Vzápětí se šestého faulu dopustil Kopecký, takže i Chrudim se dočkala penalty. K balónu se postavil Douglas, ale jemu se střela hodně nepovedla a míč poslal hodně mimo branku. O minutu později bylo vše zapomenuto a Cacau s M. Marešem vyšachovali domácí obranu a prvně jmenovaný jenom doťukl míč do odkryté branky a bylo opět vyrovnáno. Ve druhém nastavení oba celky hrály vyrovnaně a o vítězi musely rozhodovat pokutové kopy. Diváci viděli jednu proměněnou penaltu za druhou, a to až do čtvrté série, když Vozár vystihl střelu M. Mareše. Vítěznou penaltu vstřelil Martin Dlouhý, jenž vyléčil své zranění ruky.

Kopali:

Max, Douglas, Boušek, Cacau, Michal Mareš (neproměnil) – Kopecký, Junek, Koudelka, Novotný a Martin Dlouhý

Třetí utkání se hraje v pondělí v Chrudimi a čtvrtý duel už ve středu od 19 hodin. Vstup je tradičně zdarma.