Výhra U17 nad slovenským týmem AS Trenčín

Svěřenci Petra Vanka předvedli povedený výkon a zaslouženě slaví výhru (uvnitř Bohemka TV).

Výhra U17 nad slovenským týmem AS Trenčín

Nutno podotknout, že jsme hráli s velice kvalitním a vyspělým soupeřem a o to víc si musíme tohoto vítězství cenit. Kluci podali velice bojovný výkon a byť nám síly rychle ubívaly, tak se dokázali do soupeře zakousnout a výrazně vyhrát. Pochvala patří všem za poctivý výkon, který byl navíc podpořen i fotbalovou kvalitou.

První poločas měl z naší strany vysokou kvalitu, ve vysokém tempu a nechyběla ani potřebná bojovnost a obětavost. Hned v úvodu jsme předvedli velmi pohlednou akci. Káš odcentroval a Rohlíčkovo snažení na zadní tyči gólově dokončil Fiedor - 0:1. Po další pěkné akci zakončoval Müller, ale brankář Trenčína výborně zasáhl. Další napadání vedlo k faulu a přímý kop Donáta usměrnil hlavou do sítě Borek - 0:2. Pak Donát rozehrál rohový kop s Charvátem a jeho střílený centr si v tísni srazil hostující hráč do branky - 0:3. A netrvalo dlouho a náš náskok znovu narostl. Kluci makali a odměnou byl další získaný míč, který rezultoval ve faul a střílený centr Charváta skončil v brance - 0:4.

Za první poločas kluci zasloužili velkou pochvalu a parta, která šla do druhé poloviny, měla laťku zvednutou hodně vysoko. A určitě se s výzvou poprala se ctí. Nejprve jsme však inkasovali. Šrámkovu rozehrávku zachytil soupeř a vstřelil gól, ale nutno podotknout, že rozehrávku našeho brankáře chytil protihráč rukou, což bohužel rozhodčí nepostřehl - 1:4. Pak se po akci Přibyla prosazoval Trčka a Kučera jeho snažení zakončil vedle. Další útočné snažení vedl Hromas, po jeho individuální akci se dostal do šance Trčka, ale brankář jeho pokus vyrazil na rohový kop. Pátá branka však přece jen přišla. Další týmové napadání vedlo k zisku míče, který Tomič ihned posunul na Kučeru a ten se nemýlil střelou na přední tyč - 1:5. Naše radost z branky však netrvala dlouho. Nedostatečné pokrytí a hodně prostoru pro hráče soupeře znamenalo další snížení - 2:5. Poslední slovo jsme však mohli mít znovu my, ale po práci Šetiny nedokázal Trčka vstřelit gól ze samostatného úniku. Celkově velice povedený výkon znamenal výhru 5:2.

Trenér Petr Vanko: "Dnešní výkon hodnotím velice pozitivně. Obě party nechaly na hřišti vše a byť síly ubývaly, tak se kluci hecli a odmakali vše, jak měli. Navíc jsme připojili i fotbalovou kvalitu a místy se na naše snažení dalo opravdu s radostí dívat. Každopádně kluci si nastavili laťku vysoko a je to výzva, abychom ji překonali i v zápase se Sigmou."