Druhý poločas měl ligovou kvalitu, shodli se trenéři

Jozef Weber a Aleš Křeček hodnotí zápas ve Zlíně.

Aleš Křeček, jehož tým přišel v závěru zápasu s Bohemkou o bod, byl po utkání pochopitelně roztrpčený. „Bylo to remízové utkání se špatným koncem pro nás. První poločas byl opatrnější, hřiště nebylo tak roztažené. Ani jeden soupeř se přes organizované obrany nedostával do ofenzivní části a k zakončení. V druhé půli už trochu odcházely síly, hřiště se natáhlo, takže to bylo nahoru, dolů. Pro diváka určitě byla druhá půle zajímavější, měla velmi slušné parametry,“ zhodnotil trenér Zlína.

Přítomné novináře pochopitelně zajímal názor šéfa lavičky „Ševců“ na červenou kartu a penaltu. „Je těžké se k tomu vyjadřovat. Jugas žlutou kartu měl, faul to byl. Jestli to bylo na druhou žlutou a červenou, k tomu se nerad vyjadřuji. I v deseti jsme se ale snažili hrát aktivně, stáhli jsme hru na tři obránce, riskovali jsme a chtěli jsme jít za vítězstvím. U penalty jsem měl asi špatné brýle, ale myslím si, že nebyla. Proto je to pro nás kruté. Kdybychom dostali gól po pěkné akci, které tam soupeř měl, tak to uznám, ale podle mě utkání ovlivnil rozhodčí,“ netajil svůj názor Křeček.

Jozef Weber byl na tiskové konferenci spokojenější, než jeho kolega, hlavně pak s druhým poločasem. „V první půli to bylo dost ospalé. Vzhledem ke kvalitě obou týmů jsem čekal, že to bude vypadat lépe. Z naší strany tam byly dobré kombinace, ale bez snahy o zakončení a o vstřelení branky. Na to jsem musel kluky v kabině důrazně upozornit. V druhé půli se mi to líbilo víc, měli jsme tam několik brankových příležitostí, které jsme nevyužili, proto byl ten výsledek na vážkách až do konce, přestože jsme měli šance,“ zhodnotil trenér Bohemians.

I trenér Klokanů byl dotázán na penaltovou situaci, při jejím hodnocení byl ale opatrnější. "Zákrok jsem neviděl, stáli mi tam hráči, ale docela rozumím Alešovu zklamání. Na Bohemce jsem několikrát něco podobného zažil a není to moc příjemné prohrát pokutovým kopem v osmaosmdesáté minutě. Ale jestli byla penalta nebo nebyla můžu hodnotit až se podívám na video,“ počká si Weber.

Na kvalitě utkání se ale Weber a Křeček shodli. „Hra soupeře byla i v deseti velmi sympatická, druhý poločas byl kvalitní jako ligové utkání a Zlín byl zatím nejkvalitnější soupeř, jakého jsme měli. Když nám bude přát štěstí, můžeme se za rok potkat v jiné soutěži,“ rozloučil se se Zlínem trenér Bohemians Josef Weber.