Trochu utrápené vítězství U17 nad Meteorem

V pořadí druhé derby jsme sehráli na domácím hřišti s týmem Meteoru.

Trochu utrápené vítězství U17 nad Meteorem

Díky dešti v předchozích dnech jsme měli trochu obavu, jak bude vypadat hrací plocha na Lokádě, ale vyjma dvou měkčích míst byla ve výborném stavu.

Zápas, ve kterém netradičně zelenobílý tým nebyl domácí, ale hostující a klokani žlutočerní, se ukázal být mnohem těžší, než se papírově zdálo. Meteor celkem slušně bránil a ze své defenzivy vyrážel do rychlých brejků, kterých sice nebylo mnoho, ale některé byly velice nebezpečné.

Od počátku se však hrálo dle předpokladů. Náš tým dostal hosty pod tlak, ze kterého pramenily šance Kostky a Kučery, ale 0 vstřelených branek. Na druhé straně poslal Meteor první navštívenku na naší branku, ale zakončení bylo nepřesné. Odpověď přišla po akci krajních obránců. Káš centroval a po Trčkovi se dostal k zakončení Fotr, ale netrefil. A znovu brejk hostí. Po našem rohovém kopu jsme špatně uhráli odražený míč a jen díky zásahu Šrámka a odvracejícího Borka vše skončilo jen rohovým kopem. Další závar se pak zrodil v pokutovém území Meteoru. Střela Trčky ještě skončila na břevně, ale odražený míč dostal do sítě Kostka - 1:0. Hned za necelou minutu odcentroval Kučera a míč si našel opět Kostka a tentokrát levou nohou umístil míč k tyči - 2:0. Meteor se však nezalekl a křižnou střelu musel chytit Šrámek. Stejnou mincí oplácel na druhé straně Blecha, ale kopal se jen rohový kop. Po centru Trčky se pak znovu dostal do šance Kostka, ale jeho hlavička neskončila hattrickem, nýbrž zazvonila o tyčku. Před poločasovou pauzou si ještě oba týmy vytvořili po šanci. Nejprve po naší ztrátě uprostřed to z dálky zkoušeli hosté, ale Šrámek se zaskočit nenchal. To Přibylovu pokusu po přihrávce Fotra už tolik nechybělo, ale mezi tři tyče se nevešel.

Po pauze se již tolik šancí neurodilo, ale konalo se malé drama. Střídající Charvát to několikrát zkusil z dálky, ale hostující Kubeník se zaskočit nenechal. Stejně tak náš brankář po další brejkové akci Meteoru. Poprvé sice ještě odolal, ale na povedenou střelu Nebeského do šibenice již byl krátký - 2:1. Naše reakce však byla naštěstí velice rychlá a o výsledek jsme se tak strachovali jen krátce. Trčka posunul míč Borkovi, jeho centr chtěl zakončit Rohlíček, ale ke koncovce se nedostal, míč však z klubka hráčů vypadl přesně k Müllerovi, který z bezprostřední blízkosti dotlačil míč do branky - 3:1. Těsně před koncem jsme potěšili přítomné diváky kombinační akci, kterými jsme po celý zápas šetřili. kolmici Charváta usměrnil Müller do běhu Fotrovi a ten obloučkem překonal Kubeníka - 4:1.

Trenér Petr Vanko: "Fotbalově se nám dneska moc nedařilo. Do srovnané obrany Meteoru jsme útočili neustále středem, přitom jsme si opakovaně říkali, že chceme hrát úplně jinak. Snahu našemu týmu určitě upřít nelze, těžko bych hledal hráče, který něco vypustil, ale fotbalově se nám toho moc nevydařilo. Chybělo mi i větší vtažení do zápasu, vyšší vnitřní motivace. K vidění tak bylo více boje, než kombinace. Příští týden v Liberci musíme být určitě lepší a hlavně kvalitnější."