Moravská série pokračuje

Bohemians tentokrát v Ďolíčku hostí Znojmo.

Moravská série pokračuje

Bohemku čeká po týdnu v Ďolíčku další "nečeský" soupeř. Zatímco minulou neděli přijel do Vršovic soupeř ze Slezska s velkými ambicemi, které zatím nenaplňuje, na konci tohoto víkendu dorazí mužstvo z jihu Moravy, které svými výsledky zatím předčilo všechna očekávání – 1. SC Znojmo.

Znojemských se před novou sezonou ujal zkušený trenér Leoš Kalvoda a dosahuje s nimi zatím výborných výsledků. Tým kolem bulharského kapitána Todora Yonova zatím v letošním ročníku nevyhrál pouze při bezbrankové remíze s HFK Olomouc v prvním kole. Od té doby vyhrál v Ústí i Karviné a doma porazil Pardubice a Zlín. V rodící se tabulce druhé ligy je na druhém místě za Žižkovem jen díky horšímu skóre. V neděli ale v Ďolíčku nenastoupí zraněný obránce Jan Mudra, v minulém kole nenastoupil ani střelec Václav Vašíček.

Klokani se fanouškům omluvili za vypadnutí z poháru, když pěti góly rozebrali Karvinou, po týdnu je čeká další domácí zápas, ve kterém chtějí potvrdit dobré domácí výsledky. „Čeká nás určitě těžký soupeř. Ve Znojmě chytli začátek soutěže, mají třináct bodů, s čímž možná ani nepočítali. Mají tam hodně mladých hráčů na hostování z Olomouce či Brna, kteří se chtějí prosadit a na mě působí velmi sympatickým dojem,“ říká na adresu nedělního soupeře trenér Jozef Weber. 

Náš soupeř nastupuje ke své historicky páté druholigové sezoně. V době jeho působení ve druhé lize byla Bohemka vždy o stupínek výš. V této soutěži tak čeká oba týmy první vzájemné střetnutí. Jeden soutěžní zápas už ale oba soupeři sehráli. Před rokem vyjeli Klokani do Znojma k zápasu druhého kola poháru, kde překvapivě vypadli výsledkem 1:2. Za domácí dali góly Vašíček a Yonov, za Bohemku se trefil Škoda. Přípravné utkání letos na začátku července pak vyhráli Klokani vysoko 5:1.

Zápas začíná v neděli úderem páté hodiny odpolední. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Martin Nenadál, kterému budou asistovat Libor Zeman a Lucie Ratajová. Brány Ďolíčku se otevírají tradičně dvě hodiny před výkopem. Mezitím si před hlavní branou, na náměstíčku a v kotli můžete koupit a přečíst magazín 1905 Klokan. Stavte se i ve fanshopu, který vám nově nabídne edici originálních dresů z minulé sezony a navíc i sadu dresů ve kterých Klokani porazili Parmu. Občerstvení je v Ďolíčku již tradicí, nicméně po úspěšném pilotním provozu při zápase s Karvinou se opět setkáte s kelímky vratnými na třicetikorunovou zálohu.

Bohemians 1905 - 1. SC Znojmo
Neděle 9. 9. 17.00 - Ďolíček