Bohemians vedou druhou ligu

Klokani otočili zápas s Varnsdorfem a vyhráli 2:1 (uvnitř Bohemka TV).

Bohemians vedou druhou ligu

Zápas osmého kola druhé ligy proti Varnsdorfu mohl být v mnohém významný. V případě výhry by se Klokani nejen posunuli na první místo tabulky, ale také mohli protáhnout svou vítěznou sérii na šest zápasů, což se od znovuzrození ještě nepovedlo.

Proti Bohemce ale stál tým, který je černým koněm soutěže a pohyboval se na čtvrtém místě tabulky. Tedy žádný lehký soupeř. Varnsdorfští se také od začátku zápasu dostávali do šancí a nepouštěli Bohemku do tlaku. Dvakrát nebezpečně pálil Breite. Jeho první ránu kryl Sňozík, druhá šla těsně vedle. 

Velkou šanci Bohemky měl v 17. minutě Vladimír Bálek, který byl první u přihrávky od Kaliny, ale nedokázal si míč přehodit přes brankáře Kováře, který míč vykopl. O minutu později Kotiš rozehrál míč na Canu, který táhlou ranou protáhl Sňozíka. 

V dalším průběhu prvního dějství měla Bohemka pomalu ale jistě víc ze hry, ale z aktivity hráčů Bohemians vyplynuly pouze tři žluté karty hostů a tři minuty před poločasovou přestávku přišla rána: Radek Sňozík při zdánlivě jednoduché rozehrávce spáchal velkou individuální chybu. Nabídl míč Volfovi, který poslal míč do prázdné branky. Po prvním poločase tak Bohemka prohrávala 0:1.

Druhý poločas snad ani nemohl začít lépe. Hned po dvou minutách hry našel Jindřišek krásným centrem Davida Bartka, ten se protlačil do vápna, běžel sám na Kováře, ale nesobecky přistrčil míč před opuštěnou branku Bálkovi, který vyrovnal.

Bohemka se hned po vyrovnání snažila zvrátit vedení na svou stranu, aktivní byl zejména Petr Nerad, ale jeho první střelu chytil Kovář, druhá šla těsně vedle a ani hlavou nemířil benjamínek v zelenobílém dresu přesně.

Rozhodnutí zápasu přišlo deset minut před koncem. David Bartek přetáhl centr do vápna až na zadní tyč, kde se míč snesl přímo na nohu Jana Moravce, který propálil Kováře a otočil zápas.

Ve zbývajících minutách Varnsdorf rezignoval na bránění, ale k ničemu to hostům nebylo. Naopak za Bohemku se sami na branku řítili Budínský i Moravec, vedení ani jeden nenavýšil. Bohemka zvítězila v napínavém zápase 2:1 a posunula se do čela tabulky.