Rozhodla poslední čtvrthodina

Juniorka Bohemky podlehla Slavii vysoko 2:6 (uvnitř BohemkaTV).

Rozhodla poslední čtvrthodina

V dopoledních hodinách se sešlo pár příznivců na Vyšehradě, aby přihlíželo vršovickému souboji Bohemky a Slavie. Junioři se za mrazivého počasí střetli v rámci vyšehradského poháru. Klokani byli doplněni o Romana Potočného, člena bohemáckého áčka, který odehrál v ofenzivě sedmdesát minut.

Začátek zápasu byl ovšem ze strany Klokanů hodně nervózní, protože už ve 12. minutě vedli sešívaní 2:0 po průnicích středem hřiště a nedorozumění obrany. Slávisti byli hodně aktivní a Bohemáci často nedůslední. Ovšem ve dvacáté minutě nastřelil Bilas břevno a o chvíli později Maxa tyčku.

Těsně před koncem poločasu se podařilo střídajícímu Šplíchalovi snížit hlavou, když poslal do vápna přesný centr Košata. I když měla Slavie více ze hry, poločasový výsledek byl hodně vyrovnaný.

Ovšem Slavia ve druhé půli pokračovala v dobrých výkonech a ihned po otočení stran opět skórovala. Bohemka se ovšem po chvilce opět dotáhla na jednobrankový rozdíl, když Petlička protlačil i s trochou štěstí míč na hranici vápna na Šplíchala a ten bodlem k tyčce snížil na 2:3.

Maxa se po chvilce řítil sám na branku, ale špatně si míč zpracoval a gólman Slavie ho vytlačil z ideálního úhlu. Egert při standardce hlavou těsně minul brankovou konstrukci a poté začala úřadovat Slavie. Alespoň gólově.

Během patnácti minut se dokázala hned třikrát prosadit, většinou do prázdné branky. Herní převaha a především efektivnějších zakončení rozhodlo o vysokém vítězství sešívaných.