U17 na soustředění remizovala s U19 Tachova

Tenisový výsledek se zrodil na umělce v Tachově.

U17 na soustředění remizovala s U19 Tachova

Bohužel nás v posledních dnech trochu pronásledují zranění, a tak musím konstatovat, že se nám nevyhnula ani v utkání s domácím Tachovem. Den před zápasem se zranil brankář Bartůněk, při rozcvičení Kalaš a v průběhu prvního poločasu ještě Donát. Zápas tak odehrálo 11 lidí bez možnosti střídat, a to ještě nemohu hovořit o stoprocentním stavu všech na hřišti.

Přesto jsme se po úvodní šanci Charváta, který trefil břevno, ujali vedení. Rohový kop zahrál Charvát a na přední tyči těčoval míč do branky Brak - 0:1. Z vedení jsme se ovšem neradovali dlouho a začali jsme s vyráběním chyb. Ztráta míče v rozehrávce a po brejkou to bylo 1:1. Za deset minut přišla další hrubka v rozehře a střela z dálky zapadla za Danka - 2:1. Tak skončil i poločas a museli jsme trochu zmobilizovat síly a začít proměňovat šance.

K obratu zavelel hned po několika sekundách Radimský, kterému posunul míč Trčka. Svou indivudální akci zakončil přesně na přední tyč - 2:2. Do vedení nám znovu pomohl rohový kop Charváta a na zadní tyči hlavičkoval do odkryté branky Fotr - 2:3. Místo navýšení náskoku jsme spálili několik tutových šancí, a tak přišel trest. Dnes velmi lehkovážnou rozehrávkou jsme umožňovali soupeři brejky a ten nabídky využíval se stoprocentní jistotou. Těžko se věřilo situacím, ze kterých jsme domácím doslova nabízeli úniky naší obranou a postupně to bylo 6:3. Takový výsledek byl ještě pět minut před koncem. Kluci se však i přes nepříznivý stav snažili hecnout se a se zápasem něco udělat. To se nakonec podařilo. Nejprve se krásně z dálky trefil do šibenice Trčka - 4:6. Prakticky vzápětí připravil jednoduchý gól Brak pro Grohmanna - 5:6. A těsně před závěrečným hvizdem využil centru Charváta Brak a nadvakrát překonal domácího brankáře - 6:6. Tenisová přestřelka tak skončila bez tie-breaku.

Trenér Petr Vanko: "Přežili jsme další zápas a těším se, až se dáme konečně dohrmady. Takový zápas jsem ještě nezažil a jen musím kroutit hlavou nad tím, co jsme dnes soupeři připravili za šance. Na druhou stranu klobouk dolů, že i v tomto zdravotním rozpoložení to kluci nevzdali a makali až do konce, aby aspoň vyrovnali."

FK Tachov U19 - Bohemians Praha 1905 6:6 (2:1)
Branky: 20. a 90. Brak, 46. Radimský, 60. Fotr, 85. Trčka, 87. Grohmann
Sestava: Danko - Fotr, Brak, Hromas, Blecha - Borek, Donát (30. Grohmann), Trčka - Přibyl, Radimský, Charvát