U14 v přípravě podlehla Liberci

Ve vyrovnaném zápase byli na konci šťastnější hosté

U14 v přípravě podlehla Liberci

V předposlední přípravě před začátkem jarní části sezóny jsme na Šeberově přivítali tým Liberce.
V drobném dešti,který míče na umělce zrychlil jsme začali katastrofálně.
Zřejmě ještě špatnou koncentrací na začátek utkání jsme vyrobili hrubici v obraně a soupeř už ve 30.vteřině zakončoval do prázdné brány! - 0:1
Na druhou stranu musím ale kluky pochválit,že se tím nenechali zlomit a hned od začátku převzali taktovku utkání.
V 1.poločase jsme v poli naprosto dominovali.Byli jsme rychlejší,sebevědomější,důraznější a hlavně jsme měli větší kvalitu na míči.
Bohužel,přestože jsme liberecké doslova připoutali na jejich polovinu,vážnější šanci jsme si nevypracovali.
Mezi šestnáctkami jsme pracovali velmi dobře a bylo k vidění několik pěkných kombinací,ale vše pouze po soupeřovo velké vápno.
Tam pak chyběla přihrávka a hlavně centr do vápna a když už přišla,tak nebyla přesná.
Soupeř hrál vzadu velmi disciplinovaně a obraná čtveřice byla velmi pozorná,blízko sebe a dobře se posouvala.Navíc byli obránci soupeře velmi obětaví a doslova vlastním tělem zablokovali několik střeleckých pokusů.
Liberečtí se na naši polovinu dostali vyjímečně,ale skoro vždy se jim podařilo akci zakončit.Ve 32.minutě měli dokonce po přímém kopu obrovskou šanci,protože Smrčka vyrazil balon před sebe a soupeř byl na dorážce dříve.Naštěstí pro nás ji zakončil slabě přímo do rukou již ležícího gólmana.
Výsledkem toho všeho bylo,že přestože držení míče bylo tak 70:30 pro nás,tak soupeř si připsal za první poločas 5 střel na bránu a my ani jedinou!(2x mimo)
Ve druhém poločase Liberec vyrovnal hru v poli,ale my začali být nebezpečnější před jejich brankou a vytvářet si šance.
Ale popořadě.Nejprve Liberec zopakoval svoji šanci z konce prvního poločasu.V 36.minutě zahrával přímý kop a Smrčka opět vyrážel před sebe.Naštěstí naši obránci tentokrát nezaspali.
Ve 45.minutě vyráží Smrčka střelu zpoza vápna na roh a ve 48.minutě už překonaného Smrčku na brankové čáře zastoupil Malý.
Pak jsme se konečně prosadili i my.Po závaru v soupeřově vápně přihrál pod sebe Hlinák a Zita z asi 13 metrů nekompromisně zavěsil - 1:1.
Poté dostali kluci evidentně chuť zvrátit zápas ve svůj prospěch.Tlačili soupeře a nutili ho k chybám.
V 52.minutě šel sám na brankáře Zita,ale soupeř stačil střelu zblokovat mimo.Už o minutu později pro změnu Hlinák vyzval libereckého gólmana a ten vyráží míč na roh.
Další šanci jsme měli v 62.minutě,ale míč opět končí zblokovaný na roh.
Jak jsme se tlačili k soupeřově bráně,tak se samozřejmě otvírali okénka v naší obraně.V 69.minutě po samostatném nájezdu ještě konečky prstů vyrazil Smrčka míč na roh,ale v poslední minutě se soupeř už nemýlil a sám před Smrčkou nezaváhal - 1:2.
Zápas byl vyrovnaný.Po naší převaze v první půli soupeř hru v poli ve druhém poločase částečně vyrovnal.Hru jsme převážně tvořili my a soupeř čekal na brejky.
Bohužel nám chyběly výraznější průniky po stranách,kde jsme se tentokrát tolik neprosazovali(zejména na pravé straně) a také prudší centry a přihrávky do vápna.Také chyběl náběh před branku soupeře ve větším počtu hráčů.
Utkání bylo kvalitní a hrálo se ve velice solidním tempu.Ukázalo nám některé naše nedostatky,které můžeme ještě před prvním utkání s Plzní odstranit.
Poslední příležitost pře sezónou si vše vyzkoušet dostanou kluci již za pár dní v generálce proti Kladnu na Kačerově.