Mistři v Ďolíčku

V sobotu si fanoušci užili 30. výročí od zisku mistrovského titulu.

Mistři v Ďolíčku

Po deštivém ránu se počasí umoudřilo a při otevření stadionu vládlo ve Vršovicích příjemné slunečné počasí. Od dvou hodin si mohli fanoušci vychutnat atmosféru osmdesátých let. Ve fanshopu byla k zakoupení nová dámská i pánská retro kolekce, děti i dospělí si mohli užít zábavu tehdejší mládeže, na náměstíčko dorazily dobové motocykly, v muzeu byla přichystaná foto výstava mapující mistrovskou sezonu a mnoho dalšího čekalo na všechny návštěvníky sobotního Ďolíčku.

Vše odstartoval retro koncert, hrály se jen ty nejlepší písničky z let sedmdesátých a osmdesátých. Dětské soutěže, stolní fotbálky, největší zájem byl bezpochyby o autogramiádu všech legend bohemácké a žilinské kopané. V půl páté se návštěvníci přesunuli na tribuny, aby mohli sledovat ocenění mistrů a jejich dnešních soupeřů. Klub poděkoval i tvůrcům internetového projektu Cesta za titulem, který bude ovšem nadále pokračovat.

Hráči ze sezony 1982/83 při nástupu na hrací plochu sklidili ovace ve stoje a v Ďolíčku se skandovalo "Hoši, děkujem" a "Mistři, mistři". Poté přišel vrchol oslav v podobě reprízy duelu Bohemians a Žiliny, tedy utkání, ve kterém se před třiceti lety rozhodlo o mistru Československa. Slavnostního výkopu se ujal starosta městské části Prahy 10 Ing. Milan Richter.

Tehdejší zápas skončil 4:1, sobotní utkání pod dozorem rozhodčích Jirků, Hojsíka a Zvoniče hraném na 35 minut vyhrála stará garda Bohemians stejným výsledkem. Po dvou gólech Hrdličky, přidal branku ještě Slezák a na poslední chvíli nejlepší ligový střelec sezony 82/83 Chaloupka. "Já si myslím, že výsledek byl opravdu náhoda. Žilina za stavu 3:1 nechtěla dostat gól, ale nám se to povedlo. Byl to osud," dodal Vladimír Hruška, který, stejně jako ostatní hráči na ploše i diváci na tribuně, tento okamžik silně prožíval.

Do unikátního trojutkání se v sobotním odpoledni zapojil i reprezentační výběr Prahy v čele s Ivanem Haškem, Vratislavem Lokvencem, Jiřím Novotným, či Karlem Poborským. Po vítězném utkání se Žilinou (2:1) došlo i k měření sil s Bohemkou. Duel rozhodl jedinou brankou utkání Ivan Hašek.

Nostalgické odpoledne si užili všichni aktéři i diváci. Klub děkuje staré gardě Bohemians, Žiliny i hráčům reprezentačního výběru Prahy, rozhodčím, partnerům, ale především všem návštěvníkům sobotní příjemné akce za úžasnou atmosféru a vychutnání oslav mistrovského titulu.