První zápas v Ďolíčku přinesl vítězství

Bohemka porazila Příbram 2:0.

První zápas v Ďolíčku přinesl vítězství

Po vyhnanství v Edenu a loňské druholigové anabázi se do Ďolíčku vrátila Gambrinus liga. Soupeřem při premiéře nového vyhřívaného trávníku byla ve třetím kole Příbram.

Trenér Jozef Weber udělal v sestavě tři změny. Do branky se postavil Martin Berkovec, ve středu zálohy operoval místo Lukáše Budínského Petr Nerad a útok měl na starosti Moustapha Ndiaye.

V prvním poločase útočila Bohemka na zaplněný kotel a brankář hostí Hruška se nenudil. S prvními střelami Nerada a Rady mu ale pomohli spoluhráči v obraně. Příbram zahrozila po čtvrthodině z rohového kopu, na který si naběhl Jugas, jenže pálil nad branku.

Zajímavým zakončením se prezentoval Martin Kolář. V devatenácté minutě chtěl možná spíše centrovat, ale z jeho pokusu bylo nakonec přímé ohrožení branky, které skončilo na břevně.

Prvního gólu se Ďolíček dočkal ve 27. minutě. První nástřel před branku se Šírlovi ještě nepovedl, opakovaný centr ale propadl netečován až do branky a levý obránce dal svou první branku po návratu do Bohemky.

Aktivní byl na hrotu i senegalský útočník Moustapha Ndiaye, vždy mu ale chyběl krok, nebo mu v šanci za cenu žluté karty zabránil Mišůn. Přesto nemuseli jít Klokani do kabin s nejtěsnějším vedením. Těsně před přestávkou byl ve velké šanci ve vápně Petr Nerad, Aleš Hruška ale prokázal své kvality a reflexivním zákrokem zachránil poločasový stav 1:0.

Po změně stran byli Klokani většinu času pod bezzubým tlakem Příbrami. Vycházeli z dobře postaveného obranného bloku a svého v černém hrajícího soupeře nepouštěli do žádné větší šance. Sami pak hrozili z rychlého přechodu do útoku. Hruška si ale poradil jak se střelou Jindřiška, tak s Kolářovým zakončením přes hlavu.

Ve velmi teplém srpnovém večeru docházely postupem času hráčům síly, hlavně Švancara si několikrát musel odpočinout na trávníku. Toho ale využil střídající David Bartek. Čerstvý záložník se dvanáct minut před koncem vrhl mezi dva protihráče a dostal se tváří v tvář Hruškovi, kterého postřelil, zvýšil na 2:0 a rozhodl.

Konec zápasu si Bohemka pohlídala, strávila ho vlastně celý v bezpečné vzdálenosti od své branky a nechala zaplněný Ďolíček, ať slaví první ligovou výhru a udržené čisté konto. Bohemians porazili Příbram 2:0 a odpoutali se ode dna ligové tabulky.