Nejlepší fanoušci i trenér

Podle deníku Sport měla Bohemka ve 3. kole GL nejlepšího trenéra i fanoušky.

Deník Sport známkuje v každém utkání fanoušky obou týmů, body se přenášeji do Ligy fanoušků. Co to je? Liga, v níž se utkávají příznivci týmů české nejvyšší soutěže. Do tabulky se jim započítávají známky udělené redaktory deníku Sport. Hodnotí se především počet fanoušků, jejich podíl na atmosféře zápasu, originalita pokřiků a "chorea", účast na venkovních zápasech atd. Hodnocení snižují rasistické nebo hrubě urážlivé pokřiky, házení předmětů na trávník, násilí, nebezpečné použití pyrotechniky apod.

Za Bohemkou, která hrála dvě úvodní kola venku, navíc se mužstvu výsledkově nepovedla, přijela vždy početná skupina fanoušků. V Plzni fandili více než tři stovky Klokanů a od redaktora deníku Sport také dostali vysokou známku SEDM. Kvůli pondělnímu termínu v Brně a fotbalově nepovedenému druhému poločasu dostali fanoušci ve druhém kole Gambrinus ligy pouze ČTYŘI body.

Ve třetím kole ale mohli Klokani konečně ukázat sílu domácího Ďolíčku, přesněji řečeno "klokaního pekla", jak to na pozápasové tiskové konferenci nazval František Straka, trenér hostující Příbrami. Perfektní choreo, vlastně jich bylo hned několik, vynikající bouřlivá atmosféra, fandění po celý zápas, navíc bez pyrotechniky. To vše zapříčinilo, že bohemáci dostali vysokou známku DEVĚT.

Nikdo jiný o tomto víkendu více bodů nedostal a proto byli Klokani zvoleni nejlepšími fanoušky třetího kola. A to i přesto, že například Slavia, Plzeň i Brno hráli na domácím stadionu. V celkovém pořadí je Bohemka na pátém místě v těsném závěsu za Slavií, Plzní, Ostravou a Brnem. Další body mohou fanoušci získat hned v sobotu na Letné, když plánují Zelenobílou invazi na Spartu a chtějí našim fotbalistům vytvořit další perfektní atmosféru.

Statisticky se povedlo třetí kolo i mužstvu, přesněji řečeno byl oceněn trenér Jozef Weber, který byl deníkem Sport zvolen jako TRENÉR KOLA. "Před zápasem s Příbramí se jeho tým nacházel v tabulce bez bodu, navíc s desíti obdrženými brankami. Weber vyměnil gólmana, hráčům zavelel přitvrdit a za trvalého burácení Ďolíčku si "Klokani" dohopsali pro první ligové body," odůvodnil svůj verdikt deník.