Závažný incident po utkání na Letné

Klub získává informace a jedná s Policií ČR a Fotbalovou asociací České republiky.

Závažný incident po utkání na Letné

Po sobotním utkání na Letné mezi Spartou a Bohemkou došlo k zatím nevyjasněnému střetu našich fanoušků s policií. Technický a bezpečnostní manažer klubu Milan Boubín se dle pokynu představenstva a ředitele klubu ještě včera (v pondělí) spojil s Policií ČR, aby se získaly další potřebné informace tzv. z obou stran návazně na informace z řad našich fanoušků či médií.

Další jednání s Policií ČR budou pokračovat, a to i v rámci přípravy na další naše domácí utkání se Slováckem. K úplnosti informací od našich příznivců prosíme ty fanoušky, kteří mají relevantní a doposud neprezentované informace o průběhu situace přímo na místě jak na stadionu, tak při odchodu ze stadionu na Letné, aby je adresovali na klub prostřednictvím emailu info@bohemians1905.cz nebo osobně u M. Boubína, který pak využije získané v dalších jednáních nejen s Policií ČR, ale i s bezpečnostním manažerem FAČR.

Společně nám musí jít o to, aby se na stadionech vůči hostujícím fanouškům podobné situace neopakovaly a ty incidenty, které vznikly se řádně a objektivně posoudily a přijala se odpovídající opatření. A hlavně nám všem musí jit o to, aby se pod vlivem emocí neopakovala některá nepřiměřená opatření, např. neúměrně dlouhé čekací doby k odchodu fanoušků ze sektoru vlajkonošů hostů a v napjaté situaci nikdo, tedy ani fanoušci, ani policejní složky, zbytečně neprovokovali k násilnostem či jinak nevhodnému chování.

Je v zájmu fotbalu, zvláště fotbalu v pojetí "hrajme fotbal pro fanoušky," které propaguje a prosazuje náš klub Bohemians Praha 1905, aby se nad podobnými incidenty tzv. nepřivíraly oči a všem slušným fanouškům se dostalo lepšího a férového zacházení i ze strany policejních složek a opravdu nebyl uplatňován princip kolektivní viny, v rámci kterého pak tvrdé policejní zásahy poškozují i ty fanoušky, kteří s provokacemi či násilnostmi nemají vůbec nic společného. O dalším vývoji jednání v této věci budeme fanoušky informovat.