Bohemka mohla u mistra bodovat

Klokani nevyužili početní převahu a neodvezli si z Brna ani bod.

Bohemka mohla u mistra bodovat

Juniorka odjela do Brna posílena o tři ofenzivní mladé hráče A mužstva - Petra Nerada, Lukáše Budínského a Milana Havla. V rámci jedenáctého kola Juniorské ligy přivítala totiž Zbrojovka Brno, současný mistr Juniorské ligy, Klokany na domácím stadionu na Srbské a k vidění byl opravdu zajímavý vývoj klání. Hned ve druhé minutě zápasu se do vedení mohla dostat domácí Zbrojovka, proti však byla bohemácká obrana, která úspěšně odrazila brněnský atak.

To však domácí tým nemuselo mrzet, hned o tři minuty později totiž přece jenom otevřeli skóre zápasu. Po nepovedené akci Klokanů se do protiútoku dostal Přerovský, který se nemýlil. V 8. minutě šel navíc Petr Nerad do souboje s protihráčem, který ve skluzu odnesl ranou do nártu a musel střídat. Páteční vyšetření naštěstí nezjistila nic vážného.

Ve 29. minutě byla nařízena penalta za faul domácího gólmana Veselého, který byl zároveň vyloučen. K odraženému míči se totiž dostal agilní Havel a domácí Veselý zabránil dorážce do prázdné brány podražením mladého bohemáckého talenta. Veselého náhradník Dvořák z penalty inkasoval – Ivo Malina vyrovnal na 1:1.

Definitivní gólovou tečku za soubojem udělal až v 62. minutě domácí David Krška, kterému se k brance podařilo prokličkovat mezi čtyřmi hráči. Po sérii střídání už žádný z týmů skóre zápasu neupravil a z výhry se tak radovali domácí Zbrojováci. Bohemka byla blízko získanému bodu na půdě loňského mistra, domů odjela ovšem s těsnou porážkou 1:2.