Naposledy mimo Prahu

Zápas desátého kola v Teplicích odehraje Bohemka v sobotu odpoledne.

Naposledy mimo Prahu

Před třítýdenní reprezentační a pohárovou přestávkou čeká Klokany poslední výjezd mimo Prahu. Liga je totiž nalosována tak, že po zápase 10. kola v Teplicích už Klokani na podzim neopustí hranice hlavního města.

Severočeši jsou obrovským překvapením letošní sezony. Tým Zdeňka Ščasného se v loňské sezoně pohyboval těsně nad sestupovou hladinou, letos ale z devíti zápasů zatím prohrál pouze jediný v Mladé Boleslavi a pyšní se, spolu se Spartou, nejlepším útokem ligy. Ofenzivu žlutomodrých táhne čtveřice cizinců v čele s nejlepším střelcem ligy Aidinem Mahmutovičem s devíti vstřelenými góly, sekunduje mu Konžan Litsingi se šesti zářezy. Sílu obou poznala v posledním kole Příbram, která s Teplicemi doma prohrála 0:4, přestože většinu zápasu hrála proti deseti hráčům po vyloučení obránce Lüftnera, který bude v sobotu chybět.

V Ďolíčku ve středu vládly jiné než fotbalové myšlenky, přesto všichni dobře vědí, že je v Teplicích čeká jeden z nejtěžších soupeřů, s jakým se lze v tuto chvíli v lize potkat. „Umíme i s lepšími týmy odehrát statečné zápasy. V Plzni se to nepovedlo, ale třeba na Spartě ano a nějak tak se budeme snažit hrát v Teplicích,“ plánuje Jozef Weber při studiu modrožluté útočné síly. „Nedostatek nadstandardních ofenzivních hráčů vyřešili příchodem zahraničních posil, které jsou nejen zajímavé, ale v české lize výjimečné svou kvalitou, ale každý tým má i své slabiny,“ uznává trenér Klokanů.

V reakci na předpokládanou kvalitu sobotních hostitelů a prohru s Olomoucí může dojít i na změny v sestavě Zelenobílých. „Zvažujeme změny na jednom až dvou místech v sestavě. Někteří hráči vědí, že proti Olomouci nepodali ideální výkon, ale to se ve fotbale stává,“ neprozradil více Weber. Není tedy jasné, zda se v Teplicích představí někdo z obvyklých náhradníků, či zda nedojde k záměně postů, stejně jako v neděli v Ďolíčku.

Dlouhodoběji jsou ve vzájemných zápasech úspěšnější Severočeši, v posledních letech je ale bilance vyrovnaná. Z pohledu Bohemky končí domácí zápasy remízou, na teplických Stínadlech Klokani před třemi lety vyhráli 2:0 díky gólům Škody a Štohanzla, o rok později stejné skóre pro Teplice zajistili Vůch a Kerič.

Utkání Bohemky v Teplicích je jedním ze čtyř duelů, které mají společný výkop naplánovaný na sobotní pátou hodinu. Jako hlavní ho bude řídit rozhodčí Michal Paták za asistence pomezních Patrika Filípka a Jakuba Hrabovského. Vstupenky do sektoru pro hosty budou za 90 korun k dostání přímo na pokladnách teplických Stínadel, kam se fanoušci Bohemky vypraví společným vlakovým výjezdem. Sraz je v sobotu ve 12.45 na Hlavním nádraží, rychlík R 612 Bílina odjíždí ve 13.29.

FK Teplice - Bohemians Praha 1905
Sobota 28. září 2013 17.00 (Na Stínadlech)