Ženy vyhrály o dvě branky

Ženský oddíl vyhrál po brankách Dbalé, Haškové a Hruškové 3:1.

V přeposledním kole podzimní části jsme zamířili k venkovnímu zápasu do Holoubkova, kam jsme se rozhodli jet vlakem a trochu si užít i společných chvil mimo fotbal a tak trochu se nabít na tento zápas.

V Houloubkově nás uvítala zima z důvodu nefunkčního topení, ale na odhodlání děvčat to nemělo vliv a naopak soupeř byl ještě trochu promrzlý, protože úvodní minuty jsme Holoubkov přehrávali a v 8. minutě po přihrávace Haškové se dostala ke střele Dbalá, kterou neudržela domácí brankářka v rukavicích a míč lehkým obloučkem doputoval do branky.

Bohužel se děvčata nechala ukolebát rychlým vedením a zcela předala otěže prvního poločasu soupeři, který až do konce poločasu diktoval hru a jen díky naší brankářce Pourové a obraně se skóre nezměnilo.

O přestávce děvčata nešla do kabin, protože venku bylo tepleji než uvnitř, a tak jsme mohli celých 15 minut diskutovat o tom, co je špatně nebo dobře.

Do druhého poločasu si přestávkový rozbor vzala děvčata k srdci a hra vypadala zcela jinak a dle našich představ, ale přeci jenom jsme soupeři dali šanci vyrovnat a to z pokutového kopu, kdy v 54. minutě po rohovém kopu vyrážela reflexivně míč z prázdné branky Adéla Moulisová. Naštěstí hráčka Holoubkova penaltu trestuhodně zahodila a tím přidala na aktivitě Bohemaček, což se v 57. minutě potvrdilo druhou brankou do sítě Holoubkova a byla to branka z kategorie rychlých narážeček, úniku po křídle a přesné přihrávky před branku, kde už jen stačilo Haškové nastavit správným směrem kopačku. V podobných kombinacích jsme pokračovali dále, ale už bez finálního efektu.

Hra Bohemačky natolik pohltila a bavila, že na okamžik zapoměly na obranu a Holubkovu se tak v 74. minutě podařilo snížit po krásné přihrávce a přesném náběhu mezi obránkyně. Pourová sice míč tečovala, ale střela byla dostatečně prudká a bohemácká brankářka směr změnila minimálně.

Obdržená branka chuť Bohemačkám navzala a tak pokračovaly ve své hře, která byla odměněna brankou v 85. minutě. Po přihrávce Haškové se do dobré pozice odcentrovat dostala Hrušková, ale místo centru míč zapadl nechytatelně za záda domácí gólmanky.

Byl to vyrovnaný zápas s dobrým koncem pro Bohemačky, které si zpáteční cestu vlakem opravdu užily.