Christian Ibeagha hráčem Bohemians

Nigerijský obránce přiletěl v týdnu do České republiky.

Christian Ibeagha hráčem Bohemians

Christian Ibeagha, nigerijský obránce s americkým pasem, přiletěl do České republiky a dnes se zapojil do tréninkového procesu s A mužstvem. Po zkoušce, která proběhla na přelomu srpna a září, kdy odehrál za juniorku celkem tři zápasy a zaznamenal jednu vstřelenou branku, musel odcestoval zpět do Spojených států amerických. Uprostřed října odehrál za juniorku ještě jeden zápas, ovšem poté musel vycestovat ze Schengenského prostoru zpět do USA z důvodu podání žádosti o vydání dlouhodobého víza.

Tento týden mu ovšem již nic nebránilo v přicestování do Prahy a dnes se již připojil k áčku. "Jsem rád, že jsem již v České republice. Výsledky Bohemky v Gambrinus lize jsem celou dobu pečlivě sledoval," prozradil Ibeagha, že získával přehled o české nejvyšší soutěži i v zámoří.

Christian Ibeagha se narodil v Nigérii, ovšem svoji fotbalovou kariéru prožil v USA. Dříve hrál i za Puerto Rico Islanders, bývalého účastníka druhé nejvyšší fotbalové soutěže v USA. V Bohemians Praha 1905 podepsal víceletou smlouvu a nastupovat bude v dresu s číslem 18.