První polovinu soutěže uzavře zápas s Jabloncem

Utkání patnáctého kola se hraje v neděli od pěti v Ďolíčku.

První polovinu soutěže uzavře zápas s Jabloncem

Po poslední reprezentační přestávce už na Klokany čekají pouhá dvě podzimní utkání v Ďolíčku, to první již tuto neděli v rámci patnáctého kola, ve kterém přivítají jediný tým, se kterým se v letošní sezoně ještě nestřetli - Jablonec.

V zápasech týmu Romana Skuhravého v této sezoně padá nejvíc gólů ze všech celků Gambrinus ligy. Ve čtrnácti představeních Severočechů padlo již 52 branek, což dává průměr atakující čtyři branky na zápas. Ten Jablonečtí zvyšují hlavně v posledních kolech, ne vždy však k potěše jejich šéfů. Po tři týdny starém debaklu 6:1 v Plzni dokonce museli zaplatit půlmilionovou pokutu. Na tu však zareagovali přesně tak, jak si majitel klubu představoval a smetli Příbram 6:0. Blýskl se hlavně Michal Hubník, který zaznamenal hattrick.

Klokani reprezentační přestávku věnovali léčení šrámů a hledání nového složení obrany. Do zápasu totiž nemohou zasáhnout Jakub Štochl, který je v Ďolíčku na hostování právě z Jablonce, ani vykartovaný Michal Šmíd. Když připočteme absenci zraněného Radka Šírla, vyvstává před Jozefem Weberem úkol poskládat novou obrannou čtveřici. „Navalilo se to a budeme muset předvést nějaké překvapení. V takhle kádrově těžké situaci jsem se ještě neocitl, ale mužstvo je nabuzené a i v sestavě, ve které nastoupíme, se budeme snažit být favorizovanému Jablonci vyrovnaným soupeřem,“ říká trenér, který nedělního soupeře zná jako své boty – v Jablonci totiž dlouhá léta působil. „Tohle ale není o Weberovi ani Jindřiškovi. Je to zápas Bohemky proti Jablonci a i hráči to tak musí cítit.“ V případě úspěchu ale Weber překvapení do kabiny přeci jen chystá.

Vzájemná bilance obou soupeřů je, kulantně řečeno, poněkud jednostranná. Posledních šest vzájemných utkání vyhráli naši nedělní hosté. Bod naposledy Klokani získali před pěti a půl lety, kdy dělbu bodů v Ďolíčku zařídili dva talentovaní mladíci – Jan Morávek a Tomáš Necid. Jediné dvě výhry nad Jabloncem si Vršovičtí připsali v sezoně 1999/2000.

Zápas se odehraje v pro Bohemku tradičním termínu, tedy v neděli od pěti hodin. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Jech za pomoci asistentů Štěrby a Vysloužila. Do Ďolíčku se určitě vyplatí přijít dřív, vykartovaný Michal Šmíd Vám totiž bude k dispozici na autogramiádě ve fanshopu. Čas zbývající do výkopu zkrátí i magazín Klokan, jehož hlavním respondentem je kapitán Bohemky Josef Jindřišek. Vstupenky jsou k dispozici již nyní ve fanshopu a na serveru Ticketportal.cz.

Bohemians Praha 1905 - FK Baumit Jablonec
Neděle 24. listopadu 2013, 17.00 (Ďolíček)