Musíme zvednout hlavu

Vyjádření trenérů k zápasu s Jabloncem.

Musíme zvednout hlavu

Presscentrum v Ďolíčku nepamatuje tak krátké vystoupení, jako to nedělní v podání trenéra Jablonce Romana Skuhravého. „Dnešní zápas jsme nehráli dobře. Měli jsme málo pohybu a hlavně v prvním poločase jsme pomalu přistupovali do soubojů,“ řekl trenér hostů o prvním poločase. „Přestože nám vadil terén, měli jsme víc brankových příležitostí, než soupeř a z tohoto pohledu bylo zasloužené vítězství Jablonce,“ uzavřel a bez jakýchkoli dotazů od novinářů opustil tiskovou konferenci.

Domácí trenér Jozef Weber i přes porážku působil vstřícněji. „Přestože jsme měli výrazné ztráty v sestavě, myslím, že naše mužstvo odehrálo solidní zápas. S Jabloncem jsme drželi vyrovnanou partii. V první půli měl soupeř dvě tři vyložené šance, my jednu, několik nedořešených situací a to podkopnutí,“ shrnul lodivod Klokanů první poločas. „Ve druhé půli, když upadlo tempo hry, jsme dostali gól a nedokázali jsme se dostat do nějakého tlaku, jako při utkání s Boleslaví, takže nezbývá než pogratulovat soupeři a my musíme zvednout hlavu a udělat vše proto, abychom zvládli utkání s Brnem.“

Bohemka nastoupila do zápasu se zbrusu novou obranou. K ohlášeným absencím Jakuba Štochla, Michala Šmída a Radka Šírla totiž přibyl i Václav Kalina. „Venca dostal v pátek vysoké teploty, takže nebyl připraven. Věřím, že ho dáme do příštího týdne do pořádku, ale u viróz je těžké předvídat,“ vysvětloval absenci krajního obránce trenér. „Nová obrana ale nezklamala. Pro stopery to nebylo jednoduché. Hráli spolu poprvé, ale souboje s Hubníkem až na dvě situace zvládli a určitě nám rozšířili možnosti výběru,“ nastínil Weber směrem k zápasu s Brnem, kdy už bude mít k dispozici všechny stopery z kádru.