V únoru Bohemka poletí na zahraniční soustředění

Ředitel Valášek a prezident Panenka navštívili tureckého velvyslance.

V únoru Bohemka poletí na zahraniční soustředění

Jak jsme již zveřejnili na webových stránkách, naše A-mužstvo se po několika letech vypraví letecky na zahraniční soustředění. Únorové herní soustředění se v roce 2014 bude konat v Turecku, konkrétně ve sportovně turistickém centru Antalye, které se v posledních letech v období zimní přípravy stává jakousi „Mekkou“ pro mnoho renomovaných evropských fotbalových klubů, včetně prvoligových klubů z České republiky. Naše mužstvo poletí na soustředění do Turecka speciálním charterovým letadlem společnosti Travel Service a to společně s mužstvy Slavie Praha, Mladé Boleslavi a Příbrami. Podrobnosti smlouvy se právě dojednávají.

V průběhu herního soustředění v Turecku bude každé z uvedených českých mužstev ubytováno v jiném hotelu a bude mít svůj vlastní program, včetně svých přípravných zápasů, které si každý klub sjednává samostatně. Soupeři pro tato přípravná utkání jsou nyní ještě v procesu jednání, ale určitě se bude jednat o velmi silná a prestižní zahraniční mužstva (záměrem je, aby každé ze tří plánovaných utkání bylo s mužstvem z jiné země).

Právě k projednání specifik pobytu v Turecku, a vůbec k diskusi o možnostech sportovní spolupráce našeho klubu s Tureckem, se nedávno uskutečnilo přijetí zástupců našeho klubu, jmenovitě Antonína Panenky a Ladislava Valáška, u velvyslance Turecka v Praze. Pan velvyslanec Cihad Erginay se svojí manželkou prokázali velké znalosti o ČR a o českém fotbale, speciálně také o Antonínu Panenkovi z dob jeho největší slávy. Velmi živě se také zajímali o současné dění v našem klubu a o další plány Bohemky pro budoucí období. Uvítali, že se naše Bohemka připojí k dalším českým a zahraničním fotbalovým klubům, které v zimním přípravném období využívají tamní příznivé podnebí, vynikající hotelové služby a velmi kvalitní sportovní infrastrukturu pro náročnou a moderní přípravu na jarní soutěžní utkání.

Setkání v rezidenci tureckého velvyslance proběhlo v opravdu příjemné a přátelské atmosféře a pan velvyslanec slíbil, že na jaře 2014 rád přijme pozvání k návštěvě Ďolíčku při ligovém utkání a naopak, že Bohemku pozve na akce či setkání s tureckými firmami či podnikateli, kteří by mohli mít zájem o sportovní a obchodní spolupráci s Bohemkou a jejími partnery. Nejen pro naše fanoušky lze dodat, že popularita Turecka pro turisty z ČR za poslední období opravdu velmi vzrostla, zvláště ve velké oblibě je koncept „all inclusive“ a spojení pobytu u moře například s golfem a s návštěvou historických památek v okolí.

K únorovému soustředění Bohemky v Turecku se ještě samozřejmě podrobněji vrátíme, zejména po upřesnění soupeřů pro přípravná utkání a po definitivním podepsání konkrétních smluv s partnery.