Lukáš Pauschek v Bohemians

Slovenský defenzivní hráč se dnes zapojil do přípravy.

Lukáš Pauschek v Bohemians

Mladý slovenský obránce Lukáš Pauschek bude působit v Bohemians Praha 1905 v průběhu jarní části sezony. Mezi Bohemkou a Spartou, odkud do Vršovic Pauschek přichází, se v současné době finalizují jednání o jeho následném působení u Klokanů.

Jedenadvacetiletý slovenský krajní obránce přišel v létě do Sparty ze Slovanu Bratislava, dle zákulisních informací, za 12 milionů korun. Ve slovenské lize odehrál celkem 41 zápasů a vstřelil jednu branku. Do kádru A mužstva bratislavského celku si ho tehdy vytáhl český trenér Karel Jarolím a talent slovenského fotbalu se mu odměnil perfektními výkony. Postupem času si mladý obránce vysloužil i pozvánku do seniorské reprezentace, kde debutoval v srpnu roku 2012 v zápase proti Dánsku, když nastoupil na postu levého krajního obránce. V současné době má již čtyři starty, když hrál ještě proti Belgii, Švédsku a Lichtenštejnsku.

V dresu Sparty nastoupil dvakrát v předkole Evropské ligy a zapojil se do dvou utkání Poháru České pošty. Dále si připsal starty v České fotbalové lize a v Juniorské lize. V Bratislavě hrával s číslem 25, v reprezentaci nastupoval s 3 a ve Spartě s 13. Fotografie z jeho prvního tréninku pod vedením trenéra Jozefa Webera můžete vidět dole pod článkem.