Vstup do jara se nepodařil

Klokani nestačili na Příbram a prohráli 0:1.

Vstup do jara se nepodařil

K 17. kolu aktuálního ročníku Gambrinus ligy se Klokani vydali do středočeské Příbrami, kde je čekal první jarní duel. Po zimní přípravě, kdy obě mužstva doplnila kádr, se čekal vyrovnaný zápas i proto, že rozdíl mezi klubem z Vršovic a domácími byl pouhý jeden bod.

Od samotného začátku se hrál velmi atraktivní zápas. Během prvních dvaceti minut se mohlo skóre měnit nejméně pětkrát. Nejdříve Šmíd zaskočil obranu hostí a Radův centr umístil hlavou do sítě, ale pro jeho ofsajdové postavení nebyla branka uznána. Na druhé straně měl dobrou příležitost Řezníček po odrazu Zemanova centru do tyče, tutovku z malého vápna zlikvidoval Berkovec.

Obrana Klokanů měla dost práce i v dalších minutách. Berkovec vytáhl Zemanovu hlavičku na břevno, míč se zpětně odrazil na čáru, kde odklízel Brabec. Následně se prosadil z dalšího centru hlavou Volešák, Berkovec ale zasáhl včas. Z protiútoku se zaskvěl Brabec v ofenzivě, když se protáhl po pravé straně a nabídl míče Lietavovi, jeho střela v pádu však našla pouze nohu brankáře Hrušky. A když se pokus zpoza půlkruhu tohoto exolomouckého forvarda neujal ani o pár minut později, zůstal stav nezměněný.

To však narušil domácí Řezníček ve 34. minutě. Přebral míč na útočné polovině, s notnou dávkou štěstí přešel přes Brabce a padavou střelou překonal Berkovce. Inkasovaný gól Klokany znervózněl, navýšit rozdíl mohli hned dvakrát v následujících pěti minutách Slepička a střelec Řezníček, oběma pokusům ale chyběla přesnost.

Začátek druhé půle patřil jednoznačně domácím. Série několika rohů na dlouhou dobu připoutala Klokany na jejich polovinu hřiště, naštěstí se z nich nepodařilo příbramským vytěžit branku. Osmělovat se Klokani začali až v druhé části poločasu, ale Hora svou hlavičku umístil těsně vedle levé tyče.

Tempo hry se pak zpomalilo. Domácí hrozili především z protiútoků, zatímco Klokani, i díky častým nepřesnostem, marně dobývali Hruškovu svatyni. Z jednoho takového protiútoku mohl opět skórovat Řezníček, pobídku od Mišuna v poslední chvíli na penaltě odklidil Jindřišek.

Zbytek utkání se nesl v duchu osobních soubojů a zarputilosti. Klokani se v závěru pokusili o tlak, k jeho provedení chyběla ale kvalita. Domácí si ke konci zkušeně zápas pohlídali a tak se můžou zaslouženě radovat z prvních jarních bodů, Klokany čeká reparát za týden doma proti Spartě.