Hamburger SV ukončil portugalskou nadvládu

Tři roky trvající dominance portugalského Sportingu letos na All Stars Cupu skončila.

Hamburger SV ukončil portugalskou nadvládu

Poslední tři ročníky All Stars Cupu vždy vyhrál Sporting Lisabon. Jeho nadvláda ovšem letos skončila. Postaral se o to německý Hamburger SV, který při své první účasti na turnaji šestnáctiletých v pražském Edenu vybojoval celkové prvenství. V silné zahraniční konkurenci se do čtvrtfinále probojovala z českých zástupců pouze domácí Slavia.

Opět se ukázalo, že v boji o celkové umístění byly špičkové zahraniční týmy (letos poprvé ze tří kontinentů) nad síly českých týmů. Přesto si domácí zástupci připsali v průběhu turnaje hned několik velmi cenných výsledků. Dopolední program nedělního play-off (souboj o 9. až 16. místo) nakonec ovládli hráči dalšího pořadatelského klubu Bohemians Praha 1905. Ti v cestě za devátým místem mimo jiné vyřadili milánský Inter nebo maďarský Györ.

Semifinále se stalo záležitostí zahraničních týmů. Domácí Slavia jako nejlepší z českých účastníků nakonec obsadila šesté místo. V Synot Tip Aréně se o celkové třetí místo utkali další dva nováčci turnaje. V šestigólové přestřelce byli nakonec úspěšnější fotbalisté Dinama Záhřeb, kteří zvítězili nad Atléticem Madrid. Za chorvatský tým, který v loňském roce ovládl klubové mistrovství světa, se dvakrát trefil Davor Lovren. Ten se nakonec díky sedmi úspěšným zásahům stal nejlepším střelcem turnaje.

Finálový zápas týmů Olympique Marseille a Hamburger SV pak rozhodl jediný gól Matse Köhlera, který byl posléze zvolen nejlepším útočníkem celého turnaje. Německý tým na turnaji neprohrál ani jeden z devíti zápasů a stal se celkovým vítězem šestého ročníku turnaje.

Součástí turnaje byla letos i charitativní akce nazvaná All Stars Cup pro Zelený život. Prodejem speciálních náramků v průběhu turnaje i během benefičního utkání osobností Bohemians Praha 1905 a SK Slavia Praha ve vršovickém Ďolíčku bylo nakonec vybráno téměř třicet tisíc korun, které získala nadace Emil na nákup speciálního kola pro hendikepované děti.

Turnaj ALL STARS CUP 2014 uspořádala sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. a Městská část Praha 10 ve spolupráci s fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzal starosta Městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík a Fotbalová asociace České republiky.

Kompletní výsledky včetně individuálních cen, fotogalerie a videogalerie jsou na www.allstarscup.cz.