Soustředění si hráči Bohemians zpříjemnili vítězstvím

Bohemka porazila Varnsdorf 1:0

Soustředění si hráči Bohemians zpříjemnili vítězstvím

Tréninkový dril pětidenního soustředění v jabloneckých Břízkách přerušili ve středu hráči Bohemky odpoledním přípravným zápasem proti Varnsdorfu.

Na začátku musela být vyřešena kuriozní situace, kdy nedorazili rozhodčí. Píšťalky se tak chopil Dalibor Slezák a na lajny se postavili asistent Bohemky Trucha a náhradní brankář Varnsdorfu Samuel. Obsazení těchto pozic se pak v průběhu zápasu měnilo.

První útočné akce Bohemky jsme se dočkali po pěti minutách hry, kdy byl nedovoleně zastaven průnik Mosquery a přímý kop Jindřiška skončil tečovaný na roh.  Po něm míč doputoval přesně na hlavu Rady, jeho střela však byla vyražena Porcalem. Po zhruba čtvrthodině hry pěkně utekl po levé straně Kalina, od lajny našel vysokým centrem před brankou Lietavu, ten ale z těžkého hlavičkového souboje zamířil těsně vedle levé tyče.

Hra se odehrávala v první půlhodině převážně ve středu hřiště, blíž k soupeřově brance se dostávala pouze Bohemka. Nadějně vypadala akce z 25. minuty, kdy unikali na jediného obránce Lietava s Bratanovičem. Nedomluvili se však dobře a přečíslení nevyužili. O chvíli později pronikl podél brankové čáry do vápna Brabec a našel zpětnou přihrávkou na malé vápno Bratanoviče, jehož střelu Porcal vyrazil. Bohemka však v akci pokračovala a Bratanovič mohl o pár vteřin později složit reparát, i tuto ránu však varnsdorfský brankář zlikvidoval.

Varnsdorf vyslal první střelu na branku až před přestávkou, střela Breiteho z přímáku z 20 metrů však Havránkovi problémy nenadělala. V prvním poločase se tak nikdo z gólu neradoval.

O přestávce vyšlo slunce a hned na začátku zazářila i akce Bohemky. Po rozehrávce Rady převzal útok Bratanovič a našel volného Mikuše. Ten vyslal krásnou střelu do vinglu a otevřel skóre zápasu – 0:1!

V 55. minutě Krch fauloval soupeře na hranici vápna a Varnsdorf měl tak velkou příležitost na srovnání, Kouřil však se šancí naložil trestuhodně a nastřelil jen zeď.

Poslední půlhodinu hry načala velkou šancí Bohemka. Mikuš se dostal do samostatného úniku, jeho oblouček však Porcal konečky prstů vytáhl mimo branku. Míče se Mikuš stačil ještě zmocnit a najít v ideální pozici Bratanoviče, ten však odkrytou branku přestřelil.

V 75. minutě předvedl rychlý průnik po pravé straně Jeremenko a centrem přes celou šíři hřiště hledal zcela volného nabíhajícího Artemuka. Míč byl však delší a vytlačil Artemuka ze střelecké pozice, z následujícího obléhání varnsdorfské branky již Bohemka nic nevytěžila.

Do konce zápasu Bohemka ovládala hru, svým pohybem na sebe upozorňoval zejména snaživý Artemuk, jehož průnikům však chyběla finální přihrávka či nebezpečná střela. Do vyložených šancí se tak Bohemka nedostávala, dosáhla jen několika Šírlem rozehrávaných standardních situací, avšak bez gólového efektu. Varnsdorf se snažil hrozit rychlými brejky, ale za celý zápas nemusel Havránek řešit vyloženě gólovou situaci.

V rámci soustředění si tak Bohemka připsala přípravný skalp nepříjemného běhavého soupeře. O tom, jak se našim hráčům bude dařit v příští zápasové přípravě, se můžete přesvědčit sami již v sobotu. Od 11 hodin budeme hostit v Ďolíčku Viktorku Žižkov.