S Žižkovem prohra o jednu branku

První zápas po soustředění se nepodařil.

S Žižkovem prohra o jednu branku

Po příjezdu ze soustředění čekalo v sobotu dopoledne na Klokany malé pražské derby s Viktorkou Žižkov. A jakoby si Zelenobílí přenesli únavu ze soustředění do jejich výkonu. Hra byla mdlá a spíše místy připomínala bojiště než fotbal. Přesto první poločas nebyl až tak špatný.

Jako první se osmělil v 6. minutě Podrazký, střela šla ale díky teči mimo branku. Z následného rohu nebezpečně vracel míč do chumlu hráčů Opluštil, našel pouze Brabce.

V 11. minutě se zaskvěl nádhernou uličkou na Voltra Bazal, rychlonohý útočník tak mohl sám postupovat na Švengera. Brankář Klokanů udržel nervy na uzdě a žižkovského útočníka vychytal. 

Další příležitost měli hosté po nechtěném přistrčení od Brabce, v souboji s Voltrem totiž namazal Podrazkému, jeho střela po zemi šla těsně vedle pravé tyče.

Do první příležitosti se Klokani dostali až kolem dvacáté minuty. Nakrátko zahraný roh předložil Jindřišek Bratanovičovi, který vyzkoušel Holého, jeho pokus dopadl podobně jako před pár minutami Podrazkého.

Následujících patnáct minut mohli fanoušci vidět pouze fotbalovou šeď, než se Klokani konečně dostali do brankové příležitosti. Nejprve servíroval po rychlém protiútoku Mosquerovi míč Mikuš, ale Holý jeho záměr přečetl a přihrávku pokryl tygřím skokem. Ani ne za minutu Reiter netrefil centr a nabídl tak tutovku Mikušovi, jenž z hranice penaltového kopu trefil pouze břevno.

Za pár minut mohl Reiter svoje zaváhání napravit, když se nečekaně objevil za obranou Klokanů. Švenger špatně vyhodnotil situaci a na dlouhou nohu ho poslal těsně před šestnáctkou k zemi. Brankář Klokanů inkasoval žlutou kartu, navíc Zelenobílé mohl potrestat Podrazký, přímý kop však trefil ve zdi předtím faulovaného Reitera.

Do druhého poločasu obě mužstva prostřídala několik hráčů a na hře se to hodně projevilo. Pokud první poločas byl mdlý, druhý se tomu ani moc nepřiblížil. Vzruch na jedné či druhé straně nastával pouze ve výjimečných situacích.

Jedna taková nastala osm minut po začátku druhé části. Bodeček zaváhal v rozehrávce, čehož využil Krch a obral ho o míč. V postupu na Švengera mu ale v poslední chvíli zabránil sám chybovaný.

Okolo pětapadesáté minuty se Moravec protáhl přes Bartošáka a ostrým centrem našel na malém vápně Engelmanna. Ten se pokusil přehodit Holého, bohužel scházelo pár centimetrů, aby se mu to podařilo. Takhle brankář Žižkova ztečoval střelu na roh. Opět ho ale jeden z obránců Žižkova podskočil, šance se ale Lietava zalekl a míč se mu odrazil od nohy.

V 68. minutě se zničehonic změnilo skóre. Míč se odrazil vysoko do vzduchu, Ibeagha v tísni odvracel pouze na vápno ke Karafiátovi, který míč kousek potáhl do pravé strany a křížnou střelou po zemi překonal Švengera. Ten mohl brance zabránit, ale na vysoký míč si netroufl a tak ho musel nešťastně odehrát Ibeagha.

Poslední šance se odehrála až pět minut před koncem. Po dlouhé odmlce, kdy se hrál fotbal spíše mezi vápny, a k vážnějším situacím nedocházelo, se po pravé straně prosadil s notnou dávkou štěstí Moravec, ale z blízka Holého neprostřelil.

V nepříliš atraktivním utkání si tak velmi mladý kádr z Žižkova poradil s Klokany, jež čeká reparát za týden v generálce s Ústím nad Labem.