Klokani poprvé nevstřelili branku

V Jablonci podlehli domácím 0:2, odveta je i přesto otevřená!

Klokani poprvé nevstřelili branku

Bohemka postoupila do osmifinále domácího poháru, které se hraje již dvoukolově, naposledy před pěti lety. Stejně jako letos nastoupila proti severočeskému soupeři, Slovanu Liberec. Nyní ji ovšem čekal posílený FK Baumit Jablonec. Trenér Roman Pivarník udělal oproti sobotnímu derby hned sedm změn v zahajovací jedenáctce. I jeho protějšek na lavičce domácích, Jaroslav Šilhavý, udělal oproti poslednímu ligovému duelu šest změn. Střetnutí v letošním ročníku Synot ligy skončilo v Ďolíčku těsnou výhrou hostů, čekal se tedy vyrovnaný duel.

Iniciativu ale od začátku přebral Jablonec. Od prvních minut bylo patrné, že agilní Filip Novák bude dělat obraně Klokanů problémy. Jeho průniky ze začátku nebyly tak nebezpečné, centr z levé strany ale v desáté minutě skončil až u Moulise, který trefil tyčku. Naštěstí se balon odrazil mimo tři tyče, i když to dlouho vypadalo nebezpečně.

Bohužel v 15. minutě byl Moulis již úspěšný. Centr zleva si ve vápně ještě zpracoval a tvrdou ranou zamířil na bližší tyč, Havránek byl bez šance. Jablonec tak rázem vedl o jednu branku.

Klokani se osmělili po půl hodině hry. Bartkův zpětný centr sice ještě nikoho nenašel, ale po chvilce byl balon z jeho kopačky již nebezpečnější. Po závaru ve vápně evidentně zahrál někdo z domácích rukou, rozhodčí Franěk ale rozpažil. Třetí nebezpečný centr na poslední chvíli odvracel Pernica.

V již tak chladném počasí přišlo v 50. minutě pro Bohemku další ochlazení. To když se z dorážky prosadil Doležal. Centr na zadní tyči domácí vrátili do vápna, kde Havránek ještě první šanci zlikvidoval, na dorážku vytáhlého útočníka byl ale již krátký.

Trenér Pivarník si v 58. minutě přichystal hned dvojí střídání. Do hry se dostal Mosquera s Mikušem, ze hry šli naopak Kalina s Lietavou. Na pravý kraj obrany se zatáhl Engelmann. Šanci si ale za deset minut vypracovali domácí. Rossi trefil míč přímo do břevna, ten se naštěstí odrazil do hřiště, kde byl již připravený Havránek.

Velkou příležitost měli hráči Bohemky patnáct minut před koncem hry. Za dlouhým balonem pelášil Mikuš, včasným vyběhnutím zachraňoval vše Špit. Míč se ale dostal k Radovi a ten to zkoušel z dálky pravačkou, odkrytou branku ale netrefil.

V závěru utkání přišly příležitosti na obou stranách. Nejdříve Moulis centroval do vápna, kde odkopával Martin Cseh. Následnou dorážku Rossiho vyrazil Havránek s pomocí tyče pryč. Hned z následné akce zahrozili ale i Klokani! Míč létal vápnem zleva doprava, mezi tyče ho ale nikdo z hráčů bohužel nedopravil.

Zápas tak skončil výhrou domácích 2:0 a do odvety, která je na programu 8. října v Ďolíčku, půjde z výhodnější pozice Jablonec.