Všechny výhry doma

Do Vršovic přijíždí remízový král.

Všechny výhry doma

Duel v Teplicích (1:4) výrazně poznamenal zelenobílé mužstvo. Vše odstartoval zákrok Salamiho na Ericha Brabce, při kterém musel být odvezen na vyšetření do nemocnice. Naštěstí je však sedmatřicetiletý stoper na dobré cestě zpátky k uzdravení. Pivarník je přesto opatrný: „Je tam stále otazník. Erich se byl v úterý proběhnout a ve středu uvidíme na tréninku víc. Pak se rozhodneme, zda do zápasu nastoupí, nebo ne.“

Do rozhozeného mužstva se soupeř pustil bez ostychu a Klokani museli skousnout čtyři branky. Jak ale poznamenal trenér Bohemians, zásahům se mohlo vyhnout. „Dostali jsme tři góly zpoza šestnáctky ze středu hřiště. Střela odtud není šance, je to jakýsi pokus. Přesto hráči musejí mít tento prostor lépe obsazený, což jsme si řekli a ukázali,“ komentoval Roman Pivarník. Jak dokáží jeho svěřenci plnit pokyny se budou moci fanoušci přesvědčit v pátek večer, do Ďolíčku totiž přicestuje Liberec.

FC Slovan Liberec po jedenácti kolech sedmkrát remizoval, v posledním zápase 2:2 se Slováckem, což dělá více jak polovinu zápasů. Kdyby takovýmto tempem pokračoval, dosáhne na rekord svého severočeského souseda z Teplic. Tenkrát však Teplice skončily v dané sezoně na čtvrté příčce, nyní Severočeši okupují poslední nesestupovou pozici. Nicméně Roman Pivarník varuje: „Liberec kvalitu má. Zaznamenal hodně remíz a proto je tam, kde je. Stačilo proměnit dva, tři zápasy ve výhru a v tabulce by byl jinde.“

I bilance mezi kluby krotí nadšení, které by mohly vyvolat výsledky a postavení našeho pátečního protivníka. Z 24 utkání Klokani porazili liberecké šestkrát, remízou skončilo utkání v pěti případech a třináctkrát se radoval Slovan. Přesto v něčem je statistika přívětivá. Všechny vítězné zápasy odehráli Vršovičtí před domácím publikem. Mezi to se počítá i poslední měření sil, které skončilo vítězstvím o jeden gól.

Dvanácté kolo začne v pátek ve 20:15, řídit ho bude Karel Hrubeš s Kotíkem a Arnoštem. Ďolíček se otevře již v 18:45, vstupenky se prodávají v předprodeji, k dostání budou ale také hodinu a půl před výkopem na pokladnách stadionu.

Upozorňujeme fanoušky, že během utkání budou v publiku procházet organizátoři petice Zachraňte Ďolíček, adresované vedení pražského magistrátu, který stále blokuje získání stadionu do majetku MČ Praha 10. Bohemka se proto neustále nachází ve výpovědi z nájemní smlouvy ke konci listopadu. Podpořte tuto petici Družstva fanoušků Bohemians svým podpisem!