Engelmann s Artemukem vyhlížejí návrat

Zranění hráči se chtějí co nejdříve zapojit do přípravy s týmem.

Engelmann s Artemukem vyhlížejí návrat

Na začátku zimní přípravy měl trenér Roman Pivarník jednoho zraněného hráče, Vojtěcha Engelmanna. V prvním týdnu tréninků se na marodku zapsal bohužel i mladý Roman Artemuk. Oba dva ovšem již vyhlížejí svůj návrat na trávníky a nemohou se dočkat. Dnes nedotrénoval ani Jhon Mosquera, kterého zítra čeká vyšetření u lékaře. U kolumbijského záložníka by se ovšem nemělo jednat o vážnější zranění.

Vojtěch Engelmann, hostující z pražské Dukly, se již v pondělí 5. ledna hlásil trenérovi zraněný. S mužstvem tudíž neabsolvoval ještě ani jeden společný trénink.

Vojto, co se ti vůbec stalo? A především kdy?
Na Nový rok jsem se šel proběhnout a začalo mě píchat v achilovce. Do začátku přípravy se to již nezlepšilo. Doktor měl podezření na počínající zánět achilovky, tak mi naordinoval minimálně týden klidového režimu.

Takže máš jen klid a nic neděláš?
Ne, chodím na mikroproudy a samozřejmě do posilovny. Zítra bych měl začít lehce na kole a možná již výklus.

A kdy se připojíš k týmu na společný trénink?
To neumím odhadnout. Záleží, jak se achilovka zachová po zátěži. Samozřejmě bych byl rád, kdyby to bylo co nejdříve. Kdyby bylo vše v pořádku, myslím si, že již během příštího týdne.

Jiná situace potkala mladšího Romana Artemuka. Ten si přivodil zranění až během středečního tréninku. I on se chce připojit brzy k mužstvu, ovšem v současné době má na noze ortézu. Odhady na dobu jeho rekonvalescence jsou tedy různé.

Jak došlo k tvému zranění, Romane?
Ve středu na odpoledním tréninku jsem dobíhal míč a chtěl jsem ho levačkou odcentrovat. Poté jsem ale musel rychle zabrzdit a přitom jsem ucítil nějaké prasknutí na stojné noze v kotníku.

Jak probíhá léčení?
Už jsem byl u dvou doktorů a na magnetické rezonanci. Oba řekli to samé. Jedná se o natržený přední vaz. Doktoři mají ještě podezření na lehké zranění chrupavky.

Jaký je následující plán?
Do konce týdne musí noha zůstat v klidu, mám ji v ortéze a stále si to leduji. V pondělí mám další vyšetření. Poté bych měl opět začít s tréninkem, a jestli bude kotník nestabilní a budu cítit bolest, bude muset nejspíše následovat plastická operace, což bych velmi nerad. Věřím, že bude všechno v pořádku.

Jaký je tvůj program?
Od klubu mám zařízenou rehabilitaci v Institutu sportovního lékařství. Chodím tam každý druhý den v týdnu na BCR a lasery. Samozřejmostí je i návštěva posilovny.

Máš stále víru v brzký návrat?
Ano! Hodně mě mrzí, že se to stalo zrovna v přípravě. Věřím, že operace nebude nutná a že se brzy vrátím na hřiště.