Bohemka zabrala po přestávce

Fotbalové klišé se potvrdilo: Fotbal dvou rozdílných poločasů.

Bohemka zabrala po přestávce

Po úvodní přestřelce s Kolínem čekal Bohemku o víkendu druhý zápas v rámci zimní Tipsport ligy. Tentokrát se hráči postavili druholigovému Táborsku. Hlavní trenér Roman Pivarník využil služeb dvou testovaných hráčů, na krajích zálohy nastoupili Pavol Cicman a Kamerunec Yannick Mbengono.

Táborsko nastoupilo v silné sestavě a projevilo se to na jejich úvodní aktivitě. Cikl v sedmé minutě nastřelil dokonce břevno Švengerovy branky. O dvě minuty později prověřil brankáře Kudrnu z dálky Ivan Lietava. Ani jedna akce brankou ale neskončila.

V 18. minutě se v dobré příležitosti objevil Petr Nerad, jeho zakončení hlavou si vysloužilo potlesk přihlížejících fanoušků, gólem ale neskončilo.

Poté ale přišla dvouminutovka hostů. Nejdříve využil ve 35. minutě rychlý protiútok a následný centr Adnan Džafič. Z následné rozehrávky se prosadil Miroslav Strnad. V první půli mohl upravit skóre Milan Havel. Z bezprostřední blízkosti ale netrefil míč ideálně a branku neohrozil.

Do druhého dějství poslal Roman Pivarník, na rozdíl od kolegy Nečase, jinou sestavu. Hned od začátku byli Klokani aktivnější, především útočná dvojice Bratanovič – Mikuš. V 53. minutě zakončoval jejich kombinaci druhý jmenovaný, obrana ale jeho střelu zblokovala.

O deset minut později se ale Mikuš již prosadil. Na jeho střelu si sice brankář sáhl, ale inkasované brance nezabránil.

Nápor Klokanů se zvyšoval. V 71. minutě Kalina vlétl do vápna a brankář měl s jeho střelou plné ruce práce. O sedm minut později se fanoušci branky již dočkali! Bratanovič vlétl do vápna, přízemní střelu gólman Kudrna ještě vyrazil, dobíhající Rada ale míč do branky již dopravil.

Při závěrečném tlaku mohli Klokani zápas dokonce i otočit, to když po standardce Jakuba Rady prolétli vápnem oba stopeři Šmíd s Pechrem, ale míč je minul.

Zápas tak skončil remízou 2:2 a Bohemka se vyhoupla do čela skupiny A. K poslednímu utkání nastoupí Klokani ve středu od 11 hodin proti Baníku Most.