Klokani jsou v semifinále

Bohemka si poradila s Mostem a v semifinále narazí na České Budějovice.

Klokani jsou v semifinále

Do utkání postavil hlavní trenér z důvodu rozsáhlé marodky defenzivních hráčů novou stoperskou dvojici z juniorského týmu. Neměnilo se ovšem nic na tom, že byli Klokani od začátku zápasu aktivnější.

A hned ve 3. minutě otevřel kapitán mužstva Josef Jindřišek skóre z krásně zahraného přímého kopu. Míč poslal přímo do šibenice mostecké branky a Bohemka vedla 1:0. O chvilku později mohlo být skóre ještě příjemnější, Bratanovičovu vyraženou střelu ale Ivan Lietava mezi tři tyče nedostal.

Ve 26. minutě zahrávali na hranici vápna standardní situaci také mostečtí a s velkým přispěním štěstí v podobě tečovaného míče dokázal Danovski skóre vyrovnat.

Za deset minut ale Bohemka už zase vedla. Ve vápně Lietava přihrával míč pod sebe na Nerada, který po zpracování vyslal na vzdálenější tyč nechytatelnou ránu.

A poločasový výsledek 2:1 zůstal především díky Dočekalovi v brance, který nejdříve ve 40. minutě po nebezpečné hlavičce předvedl na brankové čáře perfektní zákrok a o dvě minuty později zastavil míč před čárou skluzem.

I přes vystřídání byla Bohemka ve druhém dějství výrazně aktivnější, než její středeční soupeř, ovšem větší šance přišla až po hodině hry. Rychlý protiútok vedli Klokani nejdříve přes Cicmanovu pravou stranu, ten přenesl míč na Mosqueru, který pod sebe přihrával na Radu, jeho střela ale neměla potřebnou razanci, aby ohrozila Manduse v brance Baníku.

V dobré příležitosti se objevil Havel, ale centrovaný míč nakonec proletěl malým vápnem bez doteku ofenzivního hráče Bohemians. Pozornost brankáře vyzkoušel přízemní střelou i Pauschek, ovšem bez úspěchu.

V 75. minutě se Klokani nakonec prosadili. Na rohový kop Rady si nejvýše na zadní tyči vyskočil Jhon Mosquera a po lehkém zranění se uvedl vstřelenou brankou. A o tři minuty později to bylo již 4:1. Mikuš vystřelil z dvaceti metrů přesně k tyčce a Mandus v brance Mostu neměl šanci míč vyrazit.

Hráči Baníku v závěru již odpadli a do střelecké listiny se mohl zapsat i Pavol Cicman, trefil ale pouze tyč. Jasné přidržení Havla v pokutovém území rozhodčí neodpískal a proto skončil zápas 4:1. Bohemians, stejně jako v loňské sezoně, postoupili do závěrečných bojů Final Four. Nyní je tedy čeká víkendový program v Brozanech. V semifinále narazí ve 13 hodin na tým Českých Budějovic, druhou dvojici tvoří Hradec Králové a Zlín.