Rozhodly penalty

Klokani neproměnili šance a budějovičtí "ubránili“ postup.

Rozhodly penalty

Bohemka nastoupila do semifinále s nově složenou stoperskou dvojicí. Před Švengrem tak operoval již hostující Škerle a testovaný Novakovič, do druhé půle poté zasáhl ještě Reintam.

Aktivnější byli od úvodního hvizdu rozhodčího Klokani, když po většinu času kontrolovali míč. V šesté minutě se po uvolnění Kaliny řítil do šance Havel, Křížek v brance Dynama ale včas vyběhl a míč zachytil. O chvilku později neměla Jindřiškova střela ze střední vzdálenosti zase potřebnou razanci.

Budějovičtí často chybovali a ztráceli míč, Bohemka si ale nedokázala vytvořit vyloženou šanci. Ve 35. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce Saša Novakovič, a i když tlačil míč k tyčce, Křížek byl na místě včas.

Za chvilku to Jindřišek zkoušel opět zpoza vápna. Po kombinaci na levé straně se uvolnil ve středu hřiště a s jeho pumelicí měl brankář Dynama plné ruce práce. I přesto zůstal poločas bezbrankový.

Po kompletním vystřídání, na hřišti zůstal pouze Švenger s Novakovičem, se Klokani do svého soupeře zakousli ještě více, než v prvním poločase. Ovšem vždy chyběla kvalitnější koncovka, popřípadě obrana Dynama střely zblokovala. Cicman, Jarolím, Rada ani Mosquera tedy své příležitosti v branku neproměnili.

Po hodině hry to zkoušel z dálky opět Rada, jeho tvrdá střela letěla bohužel těsně vedle levé tyče. Při další šanci posílal Pauschek do vápna centr, ten ale proletěl vápnem bez povšimnutí nabíhajících hráčů.

V závěrečné patnáctiminutovce se hra více otevřela a míč se přesouval z jedné strany na druhou. Po zblokovaných střelách a centrech rozehrávali Klokani nespočet rohových kopů, ale všechny nájezdy a standardní situace obrana Budějovic přežila.

Na řadu proto musely přijít pokutové kopy. V nich byl úspěšnější soupeř, a proto Budějovice postoupili do zítřejšího finále. Klokani budou hrát v Brozanech od 10:30 o třetí místo proti Zlínu.