Klokani doma udolali Příbram

Po dlouhé době se svěřenci Romana Pivarníka radují z plného počtu bodů.

Klokani doma udolali Příbram

V rámci 19. kola se v Ďolíčku představila 1.FK Příbram. Hosté měli celkem slušný start, proti silné Spartě sice prohráli (4:1), ale doma si poradili s Mladou Boleslaví (2:0). Dal se tak očekávat vyrovnaný souboj. A to se i potvrdilo, především v prvním poločase.

Začátek zápasu byl ospalý a opatrný. Protihráči se oťukávali, a kdyby nebylo polocentru/polostřely Jarolíma z desáté minuty, tak by se diváci asi ani nezahřáli. Avšak první kapky předznamenaly déšť, který přišel o dvě minuty později.

Mosqeura vybojoval na levé straně roh, který propadl až Škerlemu. Ten se dokázal rychleji zorientovat než jeho příbramský ochránce a vsítil první branku ostrou střelou pod břevno.

Avšak obraz na hřišti se moc nezměnil. Aktivitou nepřevyšoval ani jeden tým, naopak se herní projev změnil v nakopávanou a hlavičkovanou. Zklidnit hru se nedařilo nikomu, před rozběhnutím jakékoliv kloudnější akce došlo k okamžitému přerušení.

Přesto se zajímavé útržky přeci jen našly. Do mnoha centrů se Klokani nedokázali dostat včas, ale někdy stačilo jen rozhození hostující defenzivy. Jako třeba Mikušovo promáchnutí z 21. minuty před Boháčem, které tribunami jen zašumělo.

Hosté se k žádné větší šanci nedostali, dokud v pětatřicáté minutě neudeřili jako blesk z čistého nebe. Zeman dostal spoustu času na levé straně, všiml si náběhu Bednáře a poslal mu nadýchaný míč směrem k Zlámalovi. Ten vyběhl, ale útočník Příbrami byl u míče dřív a přehodil ho lehkou tečí.

A mohlo být ještě hůře. Dvě minuty před koncem Mosquera těsně před vápnem fauloval Bednáře a nabídl tak zajímavou standardní situaci hostům. Pilík se postavil k exekuci metr od šestnáctky a trefil bližší tyč, Zlámal se pouze ohlédl.

Druhý poločas začal zhurta. Hosté přišli s aktivnějším pojetím, ale Klokani se nenechali zahanbit. Čtyři minuty po začátku další pětačtyřicetiminutovky Šírl zatočil míč před branku, kde se dokázal od svého strážce odpoutat Mikuš, ale zamířil jen pár centimetrů od pravé tyče.

Za minutku přišel rozhodující moment zápasu. Zápotočný se nedohodl s Boháčem, Mikuš se dostal mezi ně a sebral míč. Stoper Příbrami sáhl k záchranné brzdě a stáhl útočníka Bohemians, za kterou se poroučel do sprch.

K exekuci se postavil Jarolím, ale namířil ji jen lehce k levé straně, kam Boháč právě skočil. Následoval obrovský závar, ve kterém stačilo jen prorazit val na brankové čáře, ale to se nikomu ani na třetí pokus nepodařilo.

Klokany neproměněná penalta opařila, ale ještě zbývalo dost času přesypat písky vítězství na svojí stranu. Počáteční křeč se změnila v sérii několika centrů a tlaku ze strany Bohemky. Žádný recept však Klokani nenašli.

Až v 72. minutě. Bartek na pravé straně vybojoval rohový kop, který prolétl k Mosquerovi na zadní tyči. Na něj se sápal u levého rohového praporku Bednář, ale Kolumbijec ho přehrál, k velkému aplausu tribun, jeslemi a odcentroval. Míč se po teči dostal do palebné pozice k Jindřiškovi, jenž na nic nečekal a na přední tyči propálil Boháče.

Několik smolných přihrávek a tečí bylo zapomenuto. Klokani se zklidnili, hosté se pokusili vybičovat ke srovnání. Bylo třeba ustát s klidnou hlavou tlak a pak udeřit. To se povedlo.

V 83. minutě právě s tímto klidem Klokani zakombinovali na levé straně a dlouhým míčem na Mikuše se k němu dostal po sklepnutí Rada. Ten navedl balon na střed hřiště, počkal, až se kolem něj protihráči semknuli a včas uvolnil Mikuše, jenž z hranice velkého vápna napřáhl a zvýšil vedení o dvě branky.

Na konci hry už trenér Pivarník pouze prostřídal Mosqueru a Mikuše, kteří si tak mohli vychutnat zasloužené ovace ve stoje. I když tedy zápas zdobila spousta nepřesností, domů se šlo všem zúčastněným se zelenobílou v srdci s lehkostí.