Bohemka těsně zvítězila v Norimberku

Za Klokany se trefil Schick a zajistil jednobrankovou výhru

Bohemka těsně zvítězila v Norimberku

Klokani před odjezdem na soustředění zajížděli do Norimberka, aby poměřili síly v cenné mezinárodní konfrontaci s domácím klubem, hrajícím v těchto letech 2. Bundesligu. Na tréninkovém stadionu panovalo úmorné horko, když teplota na slunci překračovala 40 stupňů. Přesto si cestu do ochozů našly zhruba čtyři stovky diváků, mezi nimi i třicítka nejvěrnějších fanoušků Bohemky.

Zpočátku se obě mužstva poznávala, ale postupem času začali přebírat iniciativu více domácí. Po osmi minutách hry musel poprvé vytáhnout kvalitní zákrok Zlámal proti střele Starka, z následného rohu jej zase ohrozil prudkou hlavou Behrems. Tak jako ve zbytku utkání byl však gólman Bohemky bezchybný. Po v této fázi ojedinělém nadějném úniku Haška následoval opět tlak domácích, z něhož si však již příliš vyložených šancí nepřipravili a tak začali Klokani ve druhé části poločasu hru vyrovnávat. Po necelé půlhodině hry mohli jít Bohemians dokonce do vedení, když Schick utekl s míčem po levé straně hřiště a jeho tvrdá střela orazítkovala pravou tyč Kirschbaumovy svatyně. O pár vteřin později si Schick únik zopakoval, tentokrát však zvolil přihrávku na nabízejícího se Acostu, jehož střelecký pokus zblokovala domácí obrana. V dalších minutách přebral iniciativu Jirásek, který se ukázal podařenou střelou a o nějakou dobu později průnikem zakončeným centrem na Bartka, který v dobré pozici neseřídil přesně mířidla.

Ve 37. minutě se stadion rozjásal, když nejprve Zlámal vyrazil Schöpfovu střelu jen na hlavu Kutschkeho, který míč usměrnil do sítě, avšak z ofsajdového postavení. To norimberské nabudilo a zbytek poločasu strávili v útočných snahách, které vyvrcholily velkým závarem minutu před koncem poločasu. Tehdy Zlámal neodhadl centrovaný míč a branka Bohemky se ocitla několik sekund bez strážce, s čímž si však Norimberk nedokázal poradit a nakonec se pro málo razantní střelu stačil náš brankář vrátit.

Do druhé půle naskočili v dresu Bohemky čerství Jarolím s Morarijem a první jmenovaný se po pěti minutách uvedl, avšak nikoliv v dobrém světle. To když mu Schick patičkou naservíroval míč do skvělé pozice na penaltu, ale Jarolím se šancí pohrdl. Úvod poločasu zachytili lépe zelenobílí, následně se řítil do nadějné pozice Acosta, kterého skluzem srazil Hovland, píšťalka rozhodčího však zůstala stejně jako v jiných obdobných případech němá. V desáté minutě druhého poločasu se na hřiště dostal nejlepší střelec domácích Sylvestr, a prakticky ihned způsobil nebezpečnou situaci, když po jeho průniku zakončil těsně vedle tyče Polák. Hře začali zase dominovat červení, nadějnou desetiminutovku však zazdili další neproměněnou tutovkou Sylvestra, pár minut poté těsně minul centr v jasné šanci Kutschke. 

Když norimberští svými šancemi pohrdli, udeřilo tedy na druhé straně. V 76. minutě si Acosta narazil se Schickem, který si obhodil protihráče v rohu malého vápna a nekompromisně vystřelil pod břevno - 0:1. O tři minuty později si oba role nahrávajícího a zakončovatele vyměnili, z opačné strany pokutového území však Acosta trefil jen boční síť. Po zbytek zápasu diváci sledovali platonický tlak domácích, kterým však v obrovském vedru docházely rychle síly a Klokani tak bez větších problémů ubránili povzbudivou výhru na hřišti bavorského klubu.