Klokani v generálce porazili Pardubice

Branka Schicka znamenala hubené vítězství 1:0.

Klokani v generálce porazili Pardubice

K poslednímu přípravnému utkání před ligou si Bohemians do Ďolíčku pozvali druholigové Pardubice. Zkraje utkání se ani jedno z družstev nehnalo do přílišné ofenzivy, tudíž se děj odehrával především na středu hřiště. Ojedinělé pokusy neznamenaly ani jednou přímé ohrožení brány. 

První vytržení z letargie pro diváky nastalo až ve dvaadvacáté minutě, kdy sudí Matějček zavelel k občerstvovací pauze, vlna veder se nevyhnula ani stadionu v Ďolíčku. Hned poté se kupředu hnali pardubičtí, kdy Kakrda vyslal nebezpečný centr na bránu Zlámala, který jej s námahou vyboxoval.

Příští oživení přinesla dvacátá devátá minuta a další představení východočeského Kakrdy, jenž si znovu vylámal zuby na Zlámalovi. Ani Klokani ale nezaháleli. Novic Acosta pronikl po levé straně a našel na hranici velkého vápna volného Bartka, který trestuhodně minul bránu. Tím byl ukončen první poločas a fanoušci netrpělivě očekávali, co přinese druhé hrací dějství.

Do druhého poločasu vyběhli Klokani beze změn a stále ve stejné sestavě dosáhli branky. Jirásek uvolnil mezi obránci Schicka, který tváří v tvář brankáři Ptáčkovi nezaváhal a nízkým obloučkem jej přehodil. Běžela pětapadesátá minuta.

V dalším průběhu přišla na řadu mnohá střídání a i zvýšený počet brankových příležitostí. Nejprve to byl v šedesáté čtvrté minutě Čížek, jehož bomba těsně minula vzdálenější tyč, následovaný o dvě minuty později Akulininem. Ten obral o balón váhajícího stopera a řítil se sám vstříc gólmanovi hostů. Skončil ovšem bohužel stejně jako před chvílí Čížek, jeho projektil jen o pár centimetrů neskončil v bráně.

Po další pauze na pití tu byla šance Pardubic. Jeřábek se dostal k zakončení v pokutovém území, ztroskotal ale na vynikajícím Zlámalovi. V osmdesáté minutě se na hřiště dostal Mikuš a hned se výborně zapojil do hry. Vybojoval přímý kop na hranici velkého vápna, jehož exekuci si vzal na starost Čížek. Rozehrál ho přímo na bránu a míč, který už fanoušci viděli v bráně, nakonec zastavila noha dobíhajícího obránce. 

Neuběhla ani minuta a zahrozili pardubičtí. Řezníček našel centrem na zadní tyči osamoceného Kopřivu, který trestuhodně metr od brány přestřelil. Zbytek utkání se již dohrál bez výraznějších šancí, tudíž po tom, kdy rozhodčí nenastavil ani minutu, mohli odejít Klokani do kabin po posledním přípravném utkání s jednogólovým vítězstvím.