V neděli startuje liga!

Bohemka začíná Synot ligu doma se Zlínem, výkop je v 17 hodin.

V neděli startuje liga!

Po úspěšné sezoně, kdy svěřenci trenéra Romana Pivarníka skončili na osmém místě, zahájí Klokani tu novou již tuto neděli s nováčkem české nejvyšší fotbalové soutěže. Zlín zažije prvoligovou atmosféru znovu po sedmi dlouhých sezonách. Zápas začne v Ďolíčku v neděli v pět hodin.

Fanoušci Bohemky již také vyhlížejí začátek sezony. V předprodeji permanentek zkoupili třicet procent celkové kapacity stadionu, vyzdobili vstupy do ochozů hlavní tribuny a v neděli od pěti poženou hráče za ziskem tří bodů. "Odhodlání tam určitě je. Budeme chtít dobře vstoupit do nového ročníku. Hrajeme první zápas doma a doufáme, že všechny tři body zůstanou v Ďolíčku," vydává jasný vzkaz kapitán Josef Jindřišek.

První duel sezony je pro Klokany vždy určitým způsobem specifický. "Minulý rok jsme začínali se Spartou, teď jsme v opačném gardu. To je také nepříjemné, protože nováčkovi se první zápasy hrají venku lépe než doma," naznačuje trenér Roman Pivarník. "Ale já věřím tomu, že dokážeme navázat na jaro a dokážeme zápas proti Zlínu s naší kvalitou a podporou diváků zvládnout," ukazuje trenér, stejně jako kapitán týmu, odhodlání a poukazuje na v Ďolíčku důležitou symbiózu mezi hráči a fanoušky.

Realizačnímu týmu nebude k dispozici dvojice stoperů, kteří jsou na marodce dlouhodobě. "Daniel Krch již trénuje s mužstvem, ale na zápas není ještě připravený," prozrazuje trenér Pivarník. Martin Cseh chybí Klokanům již přes půl roku. Naopak po zdravotních komplikacích zasáhli na konci přípravy do zápasů již i Matúš Mikuš a Milan Havel. Trenér Pivarník tedy může počítat s kompletním kádrem. Do hry může teoreticky zasáhnout až osm nových hráčů, kteří do klubu přes letní přípravu přišli.

Vzájemná statistika se Zlínem vyznívá ovšem lehce pro nedělního soupeře. Z osmi vzájemných prvoligových zápasů mají zlínští fotbalisté na svém kontě tři výhry a tři remízy, dva duely vyhráli Klokani. Naposledy vyhrála Bohemka v první lize nad Zlínem před dlouhými jednadvaceti lety. Tehdy rozhodl o vítězství v Ďolíčku 1:0 Roman Veselý z penalty. Památnou desítku proměnil v lize i Radek Sňozík. A poslední vzájemný duel vyhrála Bohemka díky penaltě z 96. minuty.

I tyto vzpomínky a reportáže z minulých zápasů naleznete v novém magazínu 1905 Klokan, který bude před zápasem tradičně v prodeji za 20 Kč. Uvnitř naleznete přehledný seznam přípravných zápasů, představení nových hráčů a kompletní zpravodajské informace před úvodním duelem Synot ligy.

K postupu z třetího místa druholigové tabulky dopomohlo vloni Zlínu odstoupení Varnsdorfu kvůli nevyhovujícímu stadionu. "Vyjadřuji s pokorou přání, abychom byli důstojným účastníkem nejvyšší soutěže a hráli dobrý fotbal," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel zlínského klubu Milan Plesar. Fastav před sezonou posílil Tomáš Janíček z Karviné, chorvatský útočník Marko Jordan, na hostování přišli ze Slavie Štěpán Koreš a ze Sparty brankář Tomáš Holý. Z hostování v Brně se naopak vrátil hráč reprezentační jednadvacítky Jakub Jugas.

Brány stadionu se otevřou v neděli již v 15:30. Vstupenky můžete ještě nyní pořídit na internetové stránce Ticketportalu, nebo si je zakoupit na pokladnách u vstupů do Ďolíčku. Cena se pohybuje od 100 do 180 Kč v závislosti na vybraném sektoru stadionu. V předprodeji ovšem lze koupit vstupenka již za 50 Kč. Tuto možnost mají děti do 150 cm a osoby starší 70 let.

Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Miroslav Zelinka, na lajnách mu budou pomáhat Ondřej Pelikán a Martin Wilczek. Duel začne v neděli 26. července v 17 hodin v Ďolíčku!

Před zápasem, přibližně v 16:45, proběhne na hrací ploše losování permanentkářů. Fanoušci, kteří na sebe při koupi permice uvedli kontaktní údaje, budou zařazeni do slosování o velmi hodnotné ceny. Držitelé permanentních karet mohou vyhrát dvě zpáteční letenky od společnosti Letuška.cz, zájezd na fotbalový turnaj Audi cup 2015 v Mnichově od agentury Czech Sport Travel, vouchery v kategorii Móda od společnosti Mall.cz, či automobil na víkend od Hyundai Centrum Praha a Autokomplex Menčík. Předání voucherů proběhne o poločasové přestávce.

Na utkání si samozřejmě můžete i vsadit, a to u partnera Bohemky společnosti Fortuna. Její bookmakeři spíše věří, že tři body zůstanou v Ďolíčku (kurz 1,97), remízu oceňují kurzem 3,35 a na výhru „Ševců“ se dá vsadit v kurzu 4,05. Krom základních kurzů na výsledek celého zápasu si pro vás Fortuna připravila i dalších více než 60 podher, třeba na počet branek v zápase nebo na přesný výsledek. Veškeré možné sázky na tento zápas si můžete prohlédnout zde.